Bugg i mailfunktionen är nu fixad!

Det är lite smått pinsamt att berätta, men av allt att döma ser det ut som att mailfunktionen legat nere ända sedan hösten 2015 vilket gjort att användare ej kunnat registrera sig eller få lösenord återställda. Jag borde ha annat ugglor i mossen tidigare men det var alltså först nu inför att nya GDPR-lagen infördes som jag kollade över användarna och såg att ingen av de senast registrerade användarna bekräftat sin mailadress.

Nu finns även DN-stripparna i databasen!

Uti vår hage har som bekant publicerats som gästserie i stripformat i Dagens Nyheter ett par veckor i Februari 1988. Då det har varit i princip omöjligt för mig att få tag i dessa gamla nummer så har jag ej kunnat indexera dem ordentligt. Endast ett fåtal av dem har jag kännt till via albumet Retrospekulativt. Ni kan inte ana min stora glädje när jag helt plötsligt via sajtens sida på FB får ett meddelande från en för mig okänd människa som noterat detta och helt enkelt tagit initiativet att kopiera samtliga strippar från mikrofilm på Kungliga Biblioteket! Jag kan inte nog poängtera vilken fantastiskt vänlig gest jag tycker detta är! Så ett oerhört stort tack till "Steamboat Willie" (Bror Hellman) för detta! Av dessa 14 strippar har 6 publicerats på annat håll. Resterande 8 har alltså inte publicerats någon annanstans och är därför ganska besvärliga att komma över, så för att alla Uti vår hage-fans ska kunna ta del av dem så har jag valt att lägga ut dem i sin helhet! Krister Petersson själv verkar dock helst vilja glömma dem...

Om sajten

Den här inofficiella Uti vår hage-sajten kom till då jag länge önskat mig ett komplett register över samtliga Uti vår hage-serier och i vilka tidningar/album de publicerats i. Då det var i det närmaste helt omöjligt att hitta på nätet så bestämde jag mig för att ta tag i det själv. Jag kontaktade redaktionen för Uti vår hage för att få tillstånd att publicera bildmaterialet och fick därigenom kontakt med Krister Petersson som gjorde tummen upp.

Sajten har funnits sedan december 2011 och även om utvecklingen av den stannat upp så kommer inte uppdaterandet av nya serier, tidningar och album att göra det. Det kan dock hända att uppdateringen av dessa dröjer.

Håll till godo!

Mvh Håkan Bergström

Logga in
E-Mail:
Password:
Bli medlem!Glömt lösen?
Senaste från forumet
Hej Håkan. Roligt att du tog dig tid att skriva om detta ämne. Förstår hur du tänker o menar. Men jag känner ändå att Krister har passerat en gräns för mycket här, och kallblodigt mord utan ytterligare förklaringar har väl inte förekommit i tidningen förut? Jag kommer knappast att prenumerera eller köpa tidningen igen, har ju inte heller fått svar från redaktionen ännu. Men jag saknar tidningen! Får nöja mig med 91;an nu:/
 
Håkan Bergström, Åhus
2019-08-17 15:41:45
Hej Åsa! Personligen är detta inte något jag har problem med, varken själva mordet eller att Olaf går fri. Inte trots att det är en humorserie, utan just pga att det är en humorserie. Jag har däremot stora problem med att folk kommer undan alldeles för lättvindigt med mord och andra grova brott i verkliga livet, och jag gissar att det är just detta Krister anspelar på. Jag tycker tvärtom att det är uppfriskande att Krister vågar skämta om det mesta och det är nog varken första eller sista gången han blir kritiserad för att ha passerat en gräns. Vill bara förtydliga att denna sajten inte har något med varken Krister eller Egmont att göra så jag kan inte svara på avsikterna med avsnittet men jag själv tolkar iaf det som att Krister driver med samtiden där man verkar kunna gå fri ifrån vad som helst. Vissa avsnitt får ju ibland en mer eller mindre fristående fortsättning så vi får väl se om det händer något mer gällande denna händelse. Klart du ska fortsätta läsa Uti vår hage Åsa :)
 
Jag har skrivit till redaktionen, men inte fått ngt svar. Glad i hågen började jag läsa Uti vår hage nr 3/19. Sen blev det bara Va? va? va? Olaf mördar helt kallblodigt motorcyklisten. Trodde in i det längsta att det skulle sluta med att Falo drömt det hela, en mardröm, att det inte var "på riktigt". men nej, serien slutar så, dessutom kommer Olaf undan straff. Vad är detta? Uppskattar ni övriga läsare detta? Jag menar att K P har passerat en gräns som man inte ska passera i en humortidning, och det har inte skett något liknande i Uti vår hage,s historia mig veterligen. Skulle just förlänga prenumerationen med 6 nummer, men det gjorde jag inte. Det här är inte okey!
 
Finns i butik nu!
Uti vår hage Nr 6 / 2019

Finns i butik sedan 10/12!
Årets julalbum 2019

Du har väl inte missat denna?

Uti vår hage - Spela mandolin med en åsna 1997-2002


Lite siffror
Serier: 473 st
Tidningar/Album: 418 st
Publiceringar: 1298 st
Medlemmar: 40 st
Forumkommentarer: 69 st
Tack!
Stort tack till Tomas på
http://www.seriecentrum.com
för hjälpen med att fullborda min samling inför detta projekt!
Seriecentrum

Vill även rikta ett mycket stort tack till Bror Hellman (Steamboat Willie) som hade vänligheten att kopiera mikrofilmer av de saknade DN-stripparna på Kungliga Biblioteket!