Nu finns även DN-stripparna i databasen!

Uti vår hage har som bekant publicerats som gästserie i stripformat i Dagens Nyheter ett par veckor i Februari 1988. Då det har varit i princip omöjligt för mig att få tag i dessa gamla nummer så har jag ej kunnat indexera dem ordentligt. Endast ett fåtal av dem har jag kännt till via albumet Retrospekulativt. Ni kan inte ana min stora glädje när jag helt plötsligt via sajtens sida på FB får ett meddelande från en för mig okänd människa som noterat detta och helt enkelt tagit initiativet att kopiera samtliga strippar från mikrofilm på Kungliga Biblioteket! Jag kan inte nog poängtera vilken fantastiskt vänlig gest jag tycker detta är! Det ger mig hopp om mänskligheten! Så ett oerhört stort tack till "Steamboat Willie" (Bror Hellman) för detta! Av dessa 14 strippar har 6 publicerats på annat håll. Resterande 8 har alltså inte publicerats någon annanstans och är därför ganska besvärliga att komma över, så för att alla Uti vår hage-fans ska kunna ta del av dem så har jag valt att lägga ut dem i sin helhet! Krister Petersson själv verkar dock helst vilja glömma dem...

En historisk händelse i Uti vår hages historia

Den 18:e December 2014 var ett smått historiskt datum i Uti vår hages historia. Då publicerades nämligen för första gången ett Uti vår hage-avsnitt tecknad av någon annan än Krister själv, närmare bestämt Patrik Norrman. Patrik Norrman är född 1961 och debuterade redan på 1970-talet i tidningen Svenska Serier, precis som Krister själv gjorde 1981. För läsare av Uti vår hage känns han kanske mest igen som tecknaren av "Moppe & mobilen" som publiceras i tidningen. En längre presentation av Patrik Norrman hittar du hos Seriefrämjandets Seriewiki.

Som ett fan av Uti vår hage tyckte jag detta var väldigt spännande, väl medveten om att ingen kan ersätta Krister. Till dags dato (2015-08-20) har det publicerats 4 avsnitt av Patrik och enligt mig är det bara en enda (den 3:e) som hade en känsla av Uti vår hage över sig. De övriga var helt enkelt... tja, skräp om jag ska vara ärlig. Om Patrik ska fortsätta teckna Uti vår hage så hoppas jag att han lyckas fånga denna känslan oftare samt att han gör Faló mindre flamsig. Annars är det helt enkelt inte ens en sämre version av Uti vår hage utan något helt annat.

Om sajten

Den här inofficiella Uti vår hage-sajten kom till då jag länge önskat mig ett komplett register över samtliga Uti vår hage-serier och i vilka tidningar/album de publicerats i. Då det var i det närmaste helt omöjligt att hitta på nätet så bestämde jag mig för att ta tag i det själv. Jag kontaktade redaktionen för Uti vår hage för att få tillstånd att publicera bildmaterialet och fick därigenom kontakt med Krister Petersson som gjorde tummen upp.

Sajten har funnits sedan december 2011 och även om utvecklingen av den stannat upp så kommer inte uppdaterandet av nya serier, tidningar och album att göra det.

Håll till godo!

Mvh Håkan Bergström

Logga in
E-Mail:
Password:
Bli medlem!Glömt lösen?
Senaste från forumet
Finns i butik nu!
Uti vår hage Nr 1 / 2018

Finns i butik sedan 8/2!
Lite siffror
Serier: 449 st
Tidningar/Album: 404 st
Publiceringar: 1207 st
Medlemmar: 37 st
Forumkommentarer: 66 st
Lite reklam för sambons bokblogg...


Tack!
Stort tack till Tomas på
http://www.seriecentrum.com
för hjälpen med att fullborda min samling inför detta projekt!
Seriecentrum

Tack också till min kära sambo för hennes tålamod med sin osociala gubbe under utvecklingen av sajten!