Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2014-06-17 18:52:06
Hej Jonas! Om du tar första bokstaven i Skräck, Mystik och Spänning så får du SMS vilket är en väldigt central del i en av serierna i nummer 2. Vad gäller nummer 3 kan jag bara säga att det är ett riktigt höjdarnummer som jag ska indexera och lägga upp under kvällen.
 

Fel framsida?
Skrivet av : Jonas
2014-06-10 18:30:10
Framsidan på nr 2 måste ha blivit fel. Troligen tänkt för nr 3, Vare sig bilden eller texten "Skräck, Mystik, Spänning" har något att göra med innehållet. Däremot stämmer det väl överens med vad som sägs i slutet av tidningen om vad som ska komma i nästa nummer. Kan framsidan som var tänkt för nummer 2 komma i nr 3 istället? Man kan ju inte gärna köra samma framsida en gång till. Även om den sannolikt passar just för nr 3.
 

Allan
Skrivet av : Sprengarn
2014-03-17 20:04:36
Jo han skulle ju ha kunnat uppfinna någon form av mini kärnkraftverk som falo ska montera in i amazonen... bara höra besserwissern tar kål på falo, att sen börje å lyden hamnar i trubbel samtidigt gör ju inte saken bättre :-) de skulle nog bli en kul berättelse
 

Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2014-02-18 11:22:51
Allan verkar vara en saknad figur! Vi får hoppas att Krister återupplivar honom snart för vi har ju inte sett till honom sedan det där hammarslaget i nacken för 25 år sedan ;)
 

Allan
Skrivet av : Sprengarn
2014-02-17 23:17:47
Allan var en skön lirare, min absoluta favorit e den me cökkelhjälmen :-)
 

Underbara bifigurer
Skrivet av : Roger Fredriksson, Åstorp
2013-11-29 23:25:53
Att UVH innehåller ett brett persongalleri har knappast undgått någon. Kristers förmåga att på ett varmt och hjärtligt sätt inkludera det multikulturella även i en liten stad är mitt i prick. OCH roligt. T. ex. När Yvette skäms för att hon tänkte på sina pepparkakor när hon pratade med Yeke , och vid sitt brådskande försök till ursäkt , påminner honom om hans julskinka. Eller den underbara färghandlaren som avväpnar den superstressade Falo genom att erbjuda en kopp kaffe som konversationsöppnare. Den danska läkaren är också ett typiskt inslag i en småstads vårdcentral. Ha det bra.
 

Personliga favoriter.
Skrivet av : Roger Fredriksson, Åstorp
2013-11-29 23:04:28
Som gammal brottare gillar jag Yvettes far , demonstrerandes brottargrepp för falo så att möblemanget åker all världens väg. Silltoftamaran och dubbelkopplad Halmstadbåge. Underbart ! Fylle Börjes dolda talanger samt den dryga självgodhet som Falo med jämna mellanrum alltsom oftast visar prov på. Sist måste jag även nämna att Lyden är en avbild av en viss löjtnant CHI Nilsson jag stiftade en lång och rolig bekantskap med under lumpen. Han var lika super militärisk i ALLT han gjorde och var väl medveten om komiken i det hela , för alla vi grabbar drogs med. Vilket gjorde året lite mer uthärdligt. Ha det bra.
 

Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2013-11-29 21:33:58 och uppdaterades 2013-11-29 21:35:05
Hej Roger! Kul att du hittade hit! Du har varit med i matchen länge om du följt UVH ända sedan Svenska Serier :) Själv var jag bara 5 år då och hade inte ens börjat prenumerera på Kalle Anka ;) Jag upptäckte UVH i början av 90-talet så det är snart 25 år sedan. Vad gäller bilderna ifrån albumen så hade jag faktiskt tankar på att inkludera dem men det blev av olika anledningar aldrig av. De enda av dessa bilder jag tagit med är de som varit varianter av befintliga serier. Men det är inte omöjligt att jag någon gång lägger upp bilderna som utökad info för varje tidning. Som jag skrivit på startsidan så ligger sajten lite på is vad gäller utvecklingen eftersom jag känner att jag måste ta steget vidare ifrån klassisk ASP till det betydligt modernare ASP.NET MVC och ju mer jag bygger ut sajten desto mer får jag att göra om i ett senare skede. Jag kommer nog därför bara att göra det absolut nödvändigaste, t.ex fixa så att nya inlägg i forumet märks tydligt samt att man får en notis när något svarat. Men sajten kommer iaf att hållas uppdaterad efterhand som nya serier tillkommer :) Ha det fint!
 

Imponerad , ny medlem.
Skrivet av : Roger Fredriksson, Åstorp
2013-11-29 17:03:31
Hej! Hittade hit via Wikipedia och blev genast medlem. Underbar sajt! Har följt UVH sedan "Svenska Serier", och blev riktigt glad över ditt gedigna register och användar- vänliga sajt. Ett förslag ; eftersom du har scannat alla omslag , skulle du kanske vilja ha en "flik" där du har scannat in de bilder som alltid finns innanför omslagen och på baksidan av alla album? Där finns många pärlor som inte finns nån annanstans. Ha det bra!
 

Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2013-06-19 21:42:04
Detta är verkligen en riktig höjdare med ett slut som gör en mycket nyfiken på fortsättningen! Kommer vi att få veta? Tyvärr har vi ännu inte fått veta hur det gick efter KRI 340 då Faló hamnade i säng med en kvinna med "runda former" och blev påkommen av Yvette.
 

Bugg med sökfunktionen upptäckt och fixad
Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2013-04-20 20:48:35
Häromdagen upptäckte jag en märklig bugg som gjorde att det saknades en del serier när man t.ex sökte efter en viss figur. Det visade sig ha att göra med serier som blivit betygsatta av fler än en person. Buggen är nu åtgärdad.
 

Instämmer! Senaste numret var för övrigt det bästa på mycket länge tycker jag. Två helt superba, långa avsnitt av helt makalös klass!
 

Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2013-04-17 09:58:33
Repliken "Min mage känns som 38 långtradare med motorstopp i Sankt Gotthardstunneln..." som Börje fäller i ovan inscannad bildruta är verkligen ett klockrent exempel på när jag tycker Uti vår hage är som bäst!
 

Skrivet av : Erik
2013-03-03 13:46:13
Ja, jag håller med om det där med Facebook. Betygsättningssystemet tycker jag är riktigt bra! Som forumet är nu, så fattar jag det som att jag måste klicka mig in i samtliga forumdelar för att hitta nya inlägg. Tittar du på forumet på Serieforum.se (phpbb) så får man en direkt bild av var och när de senaste inläggen skrivits. Det hade underlättat väldigt mycket.
 

Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2013-03-03 10:23:49
Du har säkert alldeles rätt gällande Facebook och Twitter. Jag övervägde att använda FB för kommentarsfunktion men jag gillar inte tanken på att man ska behöva ha ett FB-konto. Jag kände också att jag kan skräddarsy det bättre om jag gör det själv från grunden samt att jag då även kunde låta medlemmar betygsätta serier. Forumet är dock en liten bonusgrej så jag har inte lagt så mycket kraft på den ännu, jag tänkte att jag väntar och ser hur det går. Kom gärna med förslag på vad du tycker kan bli bättre! Det är bara kul när folk engagerar sig! :)
 

Skrivet av : Erik
2013-03-02 23:41:14
Jag kan bara önska lycka till! 91:an-forumet höll igång otroligt bra 2005-2008. Sedan dalade det kraftigt. Forumens guldålder verkade dö ut när Facebook och Twitter blev standard. Jag vet inte riktigt om det lockar längre, men jag är av samma åsikt som dig, det vore kul att diskutera! Och du har nog helt rätt i att det inte skulle skada med en annan typ av forum. Känns lite rörigt.
 

Tack!
Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2013-03-02 22:21:13
Hej Erik! Jag bugar och bockar för de vänliga orden! :) Kul att du hittat hit! Forumet har tyvärr varit mer eller mindre dött men jag hoppas det vänder under året för det är alltid kul att diskutera Uti vår hage med likasinnade. Jag behöver dock göra vissa förändringar på forumdelen för den har sina brister om man jämför med riktiga forum, t.ex att man inte får någon notis när någon svarar på ens inlägg.
 

Mycket imponerad!
Skrivet av : Erik
2013-03-02 21:54:19 och uppdaterades 2013-03-02 21:54:48
Hej Håkan! Jag råkade av ren tillfällighet hitta din tråd på serieforum.se för någon vecka sedan och hittade hit. Jag känner att jag som "bransch-folk" måste framföra mitt beröm! Jag är mycket imponerad över det arbetet du lagt ner på att indexera hela Uti Vår Hage-skatten! Väldigt användarvänlig sida! Jag har själv, efter några års uppehåll, återupptagit UVH-prenumerationen och lovar att återkomma! /Erik (styr 91an.net sedan 2005)
 

Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2013-01-09 11:17:35
Det har du ju faktiskt helt rätt i att den figuren i K10 gissningsvis syftar på Krister själv! Har inte reagerat över att han kallar honom för Nävragöling faktiskt. Det skulle vara mycket intressant att få bakgrunden till många av hans historier, var han fått inspirationen ifrån osv. Jag har själv undrat över varför Allan inte varit med sedan 1989. Även om han bara var med i 5 serier så kändes det som att han var en av huvudfigurerna. Faló är ju själv lite av en besserwisser så det blev alltid roliga krockar dem emellan :)
 

Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2013-01-09 10:58:17
Ja det hade varit kul om forumet hade levt upp lite, alltid kul att diskutera Uti vår hage :) Några rader i tidningen skulle säkert få en bra effekt så jag får väl hoppas att den kanske nämns där någon gång. Kul att du hittat hit iaf! :)
 
Det finns 80 kommentarer totalt i alla forum.

Sidväljare: [1] [2] [3] [4]
Logga in
E-Mail:
Password:
Bli medlem!Glömt lösen?
Senaste från forumet
Håkan Bergström, Åhus
2020-08-02 19:51:22
När jag gjorde denna sidan för ca 9 år sedan så fanns det ingen anledning att kunna filtrera serier på manusförfattare, tecknare och tuschare. Detta har dock ändrats de senaste åren så det var nu hög tid att lägga till möjligheten att kunna filtrera på detta. Jag skulle också gärna lägga till möjligheten att kunna filtrera på färgläggning, men då detta vanligtvis är information som jag inte känner till så har jag valt att låta bli det. I de fall färgläggningen har framgått tydligt så har jag istället skrivit detta under informationen om serien, vilket gör att det blir sökbart via sökrutan. Söker du t.ex på Anton så får du upp de serier som Anton Petersson färglagt.
 
Finns i butik nu!
Uti vår hage Nr 4 / 2020

Finns i butik sedan 29/7!
Nästa nummer av tidningen
kommer den 6/10!
Du har väl inte missat denna?

Uti vår hage - Spela mandolin med en åsna 1997-2002


Siffernörderi
Serier: 481 st
Tidningar/Album: 423 st
Publiceringar: 1316 st
Medlemmar: 46 st
Forumkommentarer: 80 st
Tack!
Stort tack till Tomas på
http://www.seriecentrum.com
för hjälpen med att fullborda min samling inför detta projekt!
Seriecentrum

Vill även rikta ett mycket stort tack till Bror Hellman (Steamboat Willie) som hade vänligheten att kopiera mikrofilmer av de saknade DN-stripparna på Kungliga Biblioteket!