Instämmer! Senaste numret var för övrigt det bästa på mycket länge tycker jag. Två helt superba, långa avsnitt av helt makalös klass!
 

Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2013-04-17 09:58:33
Repliken "Min mage känns som 38 långtradare med motorstopp i Sankt Gotthardstunneln..." som Börje fäller i ovan inscannad bildruta är verkligen ett klockrent exempel på när jag tycker Uti vår hage är som bäst!
 

Skrivet av : Erik
2013-03-03 13:46:13
Ja, jag håller med om det där med Facebook. Betygsättningssystemet tycker jag är riktigt bra! Som forumet är nu, så fattar jag det som att jag måste klicka mig in i samtliga forumdelar för att hitta nya inlägg. Tittar du på forumet på Serieforum.se (phpbb) så får man en direkt bild av var och när de senaste inläggen skrivits. Det hade underlättat väldigt mycket.
 

Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2013-03-03 10:23:49
Du har säkert alldeles rätt gällande Facebook och Twitter. Jag övervägde att använda FB för kommentarsfunktion men jag gillar inte tanken på att man ska behöva ha ett FB-konto. Jag kände också att jag kan skräddarsy det bättre om jag gör det själv från grunden samt att jag då även kunde låta medlemmar betygsätta serier. Forumet är dock en liten bonusgrej så jag har inte lagt så mycket kraft på den ännu, jag tänkte att jag väntar och ser hur det går. Kom gärna med förslag på vad du tycker kan bli bättre! Det är bara kul när folk engagerar sig! :)
 

Skrivet av : Erik
2013-03-02 23:41:14
Jag kan bara önska lycka till! 91:an-forumet höll igång otroligt bra 2005-2008. Sedan dalade det kraftigt. Forumens guldålder verkade dö ut när Facebook och Twitter blev standard. Jag vet inte riktigt om det lockar längre, men jag är av samma åsikt som dig, det vore kul att diskutera! Och du har nog helt rätt i att det inte skulle skada med en annan typ av forum. Känns lite rörigt.
 

Tack!
Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2013-03-02 22:21:13
Hej Erik! Jag bugar och bockar för de vänliga orden! :) Kul att du hittat hit! Forumet har tyvärr varit mer eller mindre dött men jag hoppas det vänder under året för det är alltid kul att diskutera Uti vår hage med likasinnade. Jag behöver dock göra vissa förändringar på forumdelen för den har sina brister om man jämför med riktiga forum, t.ex att man inte får någon notis när någon svarar på ens inlägg.
 

Mycket imponerad!
Skrivet av : Erik
2013-03-02 21:54:19 och uppdaterades 2013-03-02 21:54:48
Hej Håkan! Jag råkade av ren tillfällighet hitta din tråd på serieforum.se för någon vecka sedan och hittade hit. Jag känner att jag som "bransch-folk" måste framföra mitt beröm! Jag är mycket imponerad över det arbetet du lagt ner på att indexera hela Uti Vår Hage-skatten! Väldigt användarvänlig sida! Jag har själv, efter några års uppehåll, återupptagit UVH-prenumerationen och lovar att återkomma! /Erik (styr 91an.net sedan 2005)
 

Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2013-01-09 11:17:35
Det har du ju faktiskt helt rätt i att den figuren i K10 gissningsvis syftar på Krister själv! Har inte reagerat över att han kallar honom för Nävragöling faktiskt. Det skulle vara mycket intressant att få bakgrunden till många av hans historier, var han fått inspirationen ifrån osv. Jag har själv undrat över varför Allan inte varit med sedan 1989. Även om han bara var med i 5 serier så kändes det som att han var en av huvudfigurerna. Faló är ju själv lite av en besserwisser så det blev alltid roliga krockar dem emellan :)
 

Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2013-01-09 10:58:17
Ja det hade varit kul om forumet hade levt upp lite, alltid kul att diskutera Uti vår hage :) Några rader i tidningen skulle säkert få en bra effekt så jag får väl hoppas att den kanske nämns där någon gång. Kul att du hittat hit iaf! :)
 

Skrivet av : Jonas
2013-01-08 01:28:46
Instämmer! Saknar också den sidan, men förhoppningsvis kan ju folk börja skriva här istället. Kan ju faktiskt bli långt mer ingående och givande om bara fler får upp ögonen för sajten. Problemet ligger säkerligen i att nästan ingen känner till sidan. Finns garanterat fler än de fåtaliga som skrivit här som har ett skapligt djupt intresse för serien. Det allra bästa vore ju om man kunde få in några rader i tidningen om sajtens existens. Skulle garanterat generera en mängd nya besökare här. Borde väl inte vara någon omöjlighet att få till det? Särskilt som tidningen uppenbarligen helt avvecklat insändarsidan. Dessutom är ju sajten en förträfflig reklam för Uti vår hage, så tidningen borde enbart gynnas av att fler hittar hit. Den lilla skara som hittills sökt sig hit gör knappast varken till eller ifrån, men om tidningen uppmärksammade denna sajt skulle säkert åtskilliga nya titta in och i förlängningen locka till sig andra utomstående också, vilket skulle vara till gagn för såväl denna sajt som tidningen i sig själv...
 

Var blev Allan av?
Skrivet av : Jonas
2013-01-08 00:59:40
Var har den dryge besserwissern Allan tagit vägen? Under 80-talet var han en av de mer återkommande figurerna i serien, men har inte synts till i ett nytecknat avsnitt sedan 1989, KRI 86 Allans cykelhjälm. Historien slutade med att Allan stupade efter att ha fått ett hammarslag i bakhuvudet av Faló. Blev det även det definitiva slutet för Allan? Man kan nästan tro så med tanke på att det gått över 23 år sedan man senast såg röken av honom. Fram till den händelsen dök han ju rätt ofta upp och störde hemma hos Faló. Vad som tyder på att han eventuellt fortfarande kan vara vid liv, är att jag minns en insändare för ett antal år sedan där någon frågade var Allan blivit av. Krister svarade då något i stil med att Allan är en rolig typ och att det var möjligt att han kunde dyka upp igen. Minns inte när den insändaren var med, men säkert 5-10 år sedan och jag börjar starkt tvivla på att Allan kommer tillbaka. Lever han, har han antagligen lämnat Mjölhagen för gott. Det är min gissning...
 

Krister Petersson?
Skrivet av : Jonas
2013-01-08 00:38:13
Borde Krister Petersson själv kanske vara med i listan över figurer som varit med i Uti vår hage? Tror nästan så faktiskt. Se avsnitt K10 Frälsningen, finns bla med i nr 2 2003. Titta på figuren i den röda bilen. Benämns Nävragöling och Nävragöl är ju som bekant orten i Blekinge som Krister ursprungligen kommer ifrån. Figuren i bilen är onekligen väldigt lik karikatyrer på sig själv som Krister gjort på insändarsidor och annat i bla 91:an omkring den tidpunkt som serien är tecknad. Hoppas det blir en uppryckning vad gäller aktiviteten här på forumet. Tycker det finns mycket intressanta saker att diskutera...
 

Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2013-01-03 20:29:16
Hallå KoRL! Jag är ganska övertygad om att serien du tänker på är den som är numrerad K 44 i serieindexet. Den är publicerad vid 5 tillfällen, första gången i 91:an nr 20/1986, därefter det första albumet samt albumet innehållandes de tre första albumen, 91:an nr 23/1996 och senast i Uti vår hage nr 1/2004. Jag kan scanna in gubben med pilotbrillorna och maila dig inom kort så du vet att det verkligen är rätt serie (din mail har jag redan så den behöver du ej offentliggöra här). Om det är den så kan jag rekommendera att du kontaktar Tomas på www.seriecentrum.com så kan han med största säkerhet rota fram något av de numren och skicka till dig. Mvh Håkan
 

Sökes seriestripp från 90talet
Skrivet av : KoRL
2013-01-02 00:39:09
Hallå! Jag kan minnas en seriestripp av Uti vår hage som jag läste i en 91:an-tidning någon gång på 90 talet. Tidningen kan möjligtvis ha varit från 80 talet också, jag är inte helt säker. I denna seriestripp så står Falu och väntar i kö i vad jag tror är en korvkiosk. Jag vet inte exakt vad som händer, men jag tror i alla fall att det var en lång kö och falu kommer fram till kassan i den sista eller näst sista rutan. Om jag minns rätt så utspelade sig historian på en sida, eller 6 rutor. Anledningen till att jag söker denna stripp är för att en av dom andra karaktärerna som stod i kö var väldigt lik min far. Jag minns att han hade mörka pilot-brillor, mer än det gissar jag bara. Om någon kunde peka mig till ett samlingsalbum där jag kan hitta denna serie, eller kanske tom ladda upp den eller bara en bild på karaktären med pilot-brillorna, så skulle jag vara väldigt väldigt tacksam. Jag övervägde att maila Krister Petersson men jag har inte lyckats få tag i hans e-mail. Tackar tackar!
 

Återinför "Tyckt å tänkt" tack!
Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2012-09-22 23:59:28
Jag saknar insändarsidan "Tyckt å tänkt" i tidningen. Den försvann efter nr 1/2012 och har nu saknats i 3 nummer. Många gånger har det varit frågor som Krister själv svarat på och det är alltid intressant. Jag hoppas att det bara är ett tillfälligt avbrott och att sidan återkommer redan i nästa nummer, gärna utökat till minst två sidor och med störst fokus på frågor gällande UVH.
 

Har han varit med förr?
Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2012-09-11 21:38:22 och uppdaterades 2012-09-11 21:40:19
Någon som känner till vem snubben tillsammans med Kalle Spånholk och Vicke mä örat är? Jag har inte sett honom innan så jag misstänker att det är en ny lirare. Det är alltså gubben längst till höger ovan som jag syftar på.
 

Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2012-06-19 21:17:02 och uppdaterades för 2:a gången 2012-09-25 21:42:58
Intressant och mycket bra att Krister tar upp ämnet särskrivning. Även om det många gånger blir ren humor av särskrivning, som t.ex "Stekt kyckling lever" eller "Brun hårig sjuk sköterska", så är det ändå något jag retar mig på ohälsosamt mycket. Detta ofog är något som inte kan påtalas nog ofta.
 

Underbara Falo !
Skrivet av : Hogge
2012-06-19 17:46:36
Tidningen UVH blir bara bättre och bättre ! Speciellt färgläggningen på omslaget är fantastiskt, Som på senaste nummret 3/2012 med den gröna skinnsoffan ! Och så konfrontationen som Falo och hans bror Olaf får av den härligt tröga Desirée på sin Monark moped när dom ska bära en soffa till Olafs Mini !! Sanslöst kul serie. Och så är jag mycket imponerad av Kristers skicklighet i sitt tecknande, Att rita ex, vis en moped är inte lätt,,,Ändå får han med alla detaljer som styrstagen till hjulen med p-ändar och allt på Börjes flakmoppe,,Vinkeln mellan cylinder och motorblock på Desirée s moppe är exakt som på en riktig moppe , även avgasböj med mera,,,,,helt otroligt bra med andra ord. liksom ramar och annat tekniskt ,,,det märks att Krister jobbat med sprängskisser . Ha det bra alla Falo diggare : Kjell
 

Hur ska Faló klara sig ur detta?
Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2012-04-19 12:22:24
Det ska bli mycket intressant att se hur Faló ska klara sig ur denna knipan i kommande serier :) På senare år har ju Krister många gånger haft en till viss del sammanhängande historia mellan serierna.
 

Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2012-02-24 00:21:42
Jag har redan nämnt att jag tycker att Uti vår hage blivit ännu bättre med tiden. Anledningen att jag tycker detta är nog så enkel som att personerna hunnit få sina tydliga personligheter och att historierna, som nu också vanligtvis är lite längre, numera känns som att de kretsar kring dem istället för att bygga på en idé som nästan lika gärna kunde haft helt okända personer. Sen så har ju även Kristers tecknarstil utvecklats och tillsammans med Antons färgläggning blir de rena konstverk (ja jag vet att jag tjatat om Antons färgläggning förr men det är också för att jag tycker det blivit förbannat bra och förtjänar att uppmärksammas!)
 
Det finns 69 kommentarer totalt i alla forum.

Sidväljare: [1] [2] [3] [4]
Logga in
E-Mail:
Password:
Bli medlem!Glömt lösen?
Senaste från forumet
Hej Håkan. Roligt att du tog dig tid att skriva om detta ämne. Förstår hur du tänker o menar. Men jag känner ändå att Krister har passerat en gräns för mycket här, och kallblodigt mord utan ytterligare förklaringar har väl inte förekommit i tidningen förut? Jag kommer knappast att prenumerera eller köpa tidningen igen, har ju inte heller fått svar från redaktionen ännu. Men jag saknar tidningen! Får nöja mig med 91;an nu:/
 
Håkan Bergström, Åhus
2019-08-17 15:41:45
Hej Åsa! Personligen är detta inte något jag har problem med, varken själva mordet eller att Olaf går fri. Inte trots att det är en humorserie, utan just pga att det är en humorserie. Jag har däremot stora problem med att folk kommer undan alldeles för lättvindigt med mord och andra grova brott i verkliga livet, och jag gissar att det är just detta Krister anspelar på. Jag tycker tvärtom att det är uppfriskande att Krister vågar skämta om det mesta och det är nog varken första eller sista gången han blir kritiserad för att ha passerat en gräns. Vill bara förtydliga att denna sajten inte har något med varken Krister eller Egmont att göra så jag kan inte svara på avsikterna med avsnittet men jag själv tolkar iaf det som att Krister driver med samtiden där man verkar kunna gå fri ifrån vad som helst. Vissa avsnitt får ju ibland en mer eller mindre fristående fortsättning så vi får väl se om det händer något mer gällande denna händelse. Klart du ska fortsätta läsa Uti vår hage Åsa :)
 
Jag har skrivit till redaktionen, men inte fått ngt svar. Glad i hågen började jag läsa Uti vår hage nr 3/19. Sen blev det bara Va? va? va? Olaf mördar helt kallblodigt motorcyklisten. Trodde in i det längsta att det skulle sluta med att Falo drömt det hela, en mardröm, att det inte var "på riktigt". men nej, serien slutar så, dessutom kommer Olaf undan straff. Vad är detta? Uppskattar ni övriga läsare detta? Jag menar att K P har passerat en gräns som man inte ska passera i en humortidning, och det har inte skett något liknande i Uti vår hage,s historia mig veterligen. Skulle just förlänga prenumerationen med 6 nummer, men det gjorde jag inte. Det här är inte okey!
 
Finns i butik nu!
Uti vår hage Nr 6 / 2019

Finns i butik sedan 10/12!
Nästa nummer av tidningen
kommer den 4/2!
Årets julalbum 2019

Du har väl inte missat denna?

Uti vår hage - Spela mandolin med en åsna 1997-2002


Lite siffror
Serier: 473 st
Tidningar/Album: 419 st
Publiceringar: 1298 st
Medlemmar: 42 st
Forumkommentarer: 69 st
Tack!
Stort tack till Tomas på
http://www.seriecentrum.com
för hjälpen med att fullborda min samling inför detta projekt!
Seriecentrum

Vill även rikta ett mycket stort tack till Bror Hellman (Steamboat Willie) som hade vänligheten att kopiera mikrofilmer av de saknade DN-stripparna på Kungliga Biblioteket!