Gärna mer av poeten!
Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2012-02-23 23:54:31
Poeten med basker och pipskägg i KRI 223 var en kul figur som jag gärna skulle se mer av! :)
 

Instämmer! Helt galet roligt! En av de allra bästa någonsin!
 

Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2011-12-22 23:07:38
Love> Nu blir jag lite avundsjuk måste jag säga! ;) Ett original inramat på väggen här hemma vore riktigt trevligt :)
 

Fantastisk färgläggning av Anton!
Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2011-12-22 07:53:58
En insändare i senaste numret (6/2011) ogillar tydligen Antons färgläggning av någon konstig anledning. Då folk ofta inte säger något så länge det är bra vill jag därför ge Anton en stor eloge för hans arbete! Jag tycker verkligen hans färgläggning har lyft Uti vår hage till en ny nivå så jag skulle bli mycket besviken om negativa kommentarer skulle få honom att sluta med färgläggningen. Keep up the good work Anton! :)
 

Det här originalet sitter uppe på min vägg bredvid Modesty Blaise :)
 

Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2011-12-12 23:27:41
Denna är en av mina absoluta favoriter! :)
 

Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2011-11-21 21:22:46
Gillar hur Krister fick mig, och förmodligen alla andra, att dra förhastade slutsatser angående handlingen. Ungefär som"Antiklimaxhumor" (KRI 296).
 

Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2011-11-21 08:04:22 och uppdaterades för 3:e gången 2011-11-21 09:52:27
Detta är en av mina absoluta favoritserier! Precis lagom bisarr historia med ett klockrent slut då Gull-Maj kommer hem och tror gubbarna är stupfulla :)
 

Ännu ej indexerade serier
Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2011-11-04 01:41:29 och uppdaterades för 6:e gången 2012-09-26 20:26:58
Jag vågar nog påstå att indexeringen är komplett vad gäller tidningarna Svenska Serier, 91:an, Uti vår hage samt alla former av album av Uti vår hage. Jag är dock inte helt säker på att Uti vår hage aldrig har publicerats som gästserie i 91:an efter nr 15/2002 då Uti vår hage fick en egen tidning. Mig veterligen har Uti vår hage heller aldrig publicerats i Svenska Serier utöver de 2 nummer jag indexerat.

Vad jag däremot vet är att indexeringen av tidningen FF med Bert saknar några nummer med Uti vår hage. Jag har gått igenom nästan 80% av alla nummer och där är än så länge bara fyra nummer med Uti vår hage men det lär finnas åtminstone 4 till bland de sista 18 nummer som jag ännu inte lagt vantarna på. Jag vill betona att I-N-G-E-N serie indexeras förrän jag konstaterat med egna ögon att det stämmer, detta gäller oavsett vad som står på omslag till 91:an eller informationen om nästa nummer då det många gånger varit felaktigt.

Uti vår hage har också publicerats som strippar i Dagens Nyheter 1-16 Februari 1988. Dessa tidningar har jag ej lyckats få tag på men de strippar jag fått veta varit med är indexerade, dock ej vilket datum utan alla stripparna räknas som publicerade i samma DN.
 
Det finns 69 kommentarer totalt i alla forum.

Sidväljare: [1] [2] [3] [4]
Logga in
E-Mail:
Password:
Bli medlem!Glömt lösen?
Senaste från forumet
Hej Håkan. Roligt att du tog dig tid att skriva om detta ämne. Förstår hur du tänker o menar. Men jag känner ändå att Krister har passerat en gräns för mycket här, och kallblodigt mord utan ytterligare förklaringar har väl inte förekommit i tidningen förut? Jag kommer knappast att prenumerera eller köpa tidningen igen, har ju inte heller fått svar från redaktionen ännu. Men jag saknar tidningen! Får nöja mig med 91;an nu:/
 
Håkan Bergström, Åhus
2019-08-17 15:41:45
Hej Åsa! Personligen är detta inte något jag har problem med, varken själva mordet eller att Olaf går fri. Inte trots att det är en humorserie, utan just pga att det är en humorserie. Jag har däremot stora problem med att folk kommer undan alldeles för lättvindigt med mord och andra grova brott i verkliga livet, och jag gissar att det är just detta Krister anspelar på. Jag tycker tvärtom att det är uppfriskande att Krister vågar skämta om det mesta och det är nog varken första eller sista gången han blir kritiserad för att ha passerat en gräns. Vill bara förtydliga att denna sajten inte har något med varken Krister eller Egmont att göra så jag kan inte svara på avsikterna med avsnittet men jag själv tolkar iaf det som att Krister driver med samtiden där man verkar kunna gå fri ifrån vad som helst. Vissa avsnitt får ju ibland en mer eller mindre fristående fortsättning så vi får väl se om det händer något mer gällande denna händelse. Klart du ska fortsätta läsa Uti vår hage Åsa :)
 
Jag har skrivit till redaktionen, men inte fått ngt svar. Glad i hågen började jag läsa Uti vår hage nr 3/19. Sen blev det bara Va? va? va? Olaf mördar helt kallblodigt motorcyklisten. Trodde in i det längsta att det skulle sluta med att Falo drömt det hela, en mardröm, att det inte var "på riktigt". men nej, serien slutar så, dessutom kommer Olaf undan straff. Vad är detta? Uppskattar ni övriga läsare detta? Jag menar att K P har passerat en gräns som man inte ska passera i en humortidning, och det har inte skett något liknande i Uti vår hage,s historia mig veterligen. Skulle just förlänga prenumerationen med 6 nummer, men det gjorde jag inte. Det här är inte okey!
 
Finns i butik nu!
Uti vår hage Nr 6 / 2019

Finns i butik sedan 10/12!
Nästa nummer av tidningen
kommer den 4/2!
Årets julalbum 2019

Du har väl inte missat denna?

Uti vår hage - Spela mandolin med en åsna 1997-2002


Lite siffror
Serier: 473 st
Tidningar/Album: 419 st
Publiceringar: 1298 st
Medlemmar: 42 st
Forumkommentarer: 69 st
Tack!
Stort tack till Tomas på
http://www.seriecentrum.com
för hjälpen med att fullborda min samling inför detta projekt!
Seriecentrum

Vill även rikta ett mycket stort tack till Bror Hellman (Steamboat Willie) som hade vänligheten att kopiera mikrofilmer av de saknade DN-stripparna på Kungliga Biblioteket!