Skrivet av : Jonas
2013-01-08 01:28:46
Instämmer! Saknar också den sidan, men förhoppningsvis kan ju folk börja skriva här istället. Kan ju faktiskt bli långt mer ingående och givande om bara fler får upp ögonen för sajten. Problemet ligger säkerligen i att nästan ingen känner till sidan. Finns garanterat fler än de fåtaliga som skrivit här som har ett skapligt djupt intresse för serien. Det allra bästa vore ju om man kunde få in några rader i tidningen om sajtens existens. Skulle garanterat generera en mängd nya besökare här. Borde väl inte vara någon omöjlighet att få till det? Särskilt som tidningen uppenbarligen helt avvecklat insändarsidan. Dessutom är ju sajten en förträfflig reklam för Uti vår hage, så tidningen borde enbart gynnas av att fler hittar hit. Den lilla skara som hittills sökt sig hit gör knappast varken till eller ifrån, men om tidningen uppmärksammade denna sajt skulle säkert åtskilliga nya titta in och i förlängningen locka till sig andra utomstående också, vilket skulle vara till gagn för såväl denna sajt som tidningen i sig själv...
 

Var blev Allan av?
Skrivet av : Jonas
2013-01-08 00:59:40
Var har den dryge besserwissern Allan tagit vägen? Under 80-talet var han en av de mer återkommande figurerna i serien, men har inte synts till i ett nytecknat avsnitt sedan 1989, KRI 86 Allans cykelhjälm. Historien slutade med att Allan stupade efter att ha fått ett hammarslag i bakhuvudet av Faló. Blev det även det definitiva slutet för Allan? Man kan nästan tro så med tanke på att det gått över 23 år sedan man senast såg röken av honom. Fram till den händelsen dök han ju rätt ofta upp och störde hemma hos Faló. Vad som tyder på att han eventuellt fortfarande kan vara vid liv, är att jag minns en insändare för ett antal år sedan där någon frågade var Allan blivit av. Krister svarade då något i stil med att Allan är en rolig typ och att det var möjligt att han kunde dyka upp igen. Minns inte när den insändaren var med, men säkert 5-10 år sedan och jag börjar starkt tvivla på att Allan kommer tillbaka. Lever han, har han antagligen lämnat Mjölhagen för gott. Det är min gissning...
 

Krister Petersson?
Skrivet av : Jonas
2013-01-08 00:38:13
Borde Krister Petersson själv kanske vara med i listan över figurer som varit med i Uti vår hage? Tror nästan så faktiskt. Se avsnitt K10 Frälsningen, finns bla med i nr 2 2003. Titta på figuren i den röda bilen. Benämns Nävragöling och Nävragöl är ju som bekant orten i Blekinge som Krister ursprungligen kommer ifrån. Figuren i bilen är onekligen väldigt lik karikatyrer på sig själv som Krister gjort på insändarsidor och annat i bla 91:an omkring den tidpunkt som serien är tecknad. Hoppas det blir en uppryckning vad gäller aktiviteten här på forumet. Tycker det finns mycket intressanta saker att diskutera...
 

Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2013-01-03 20:29:16
Hallå KoRL! Jag är ganska övertygad om att serien du tänker på är den som är numrerad K 44 i serieindexet. Den är publicerad vid 5 tillfällen, första gången i 91:an nr 20/1986, därefter det första albumet samt albumet innehållandes de tre första albumen, 91:an nr 23/1996 och senast i Uti vår hage nr 1/2004. Jag kan scanna in gubben med pilotbrillorna och maila dig inom kort så du vet att det verkligen är rätt serie (din mail har jag redan så den behöver du ej offentliggöra här). Om det är den så kan jag rekommendera att du kontaktar Tomas på www.seriecentrum.com så kan han med största säkerhet rota fram något av de numren och skicka till dig. Mvh Håkan
 

Sökes seriestripp från 90talet
Skrivet av : KoRL
2013-01-02 00:39:09
Hallå! Jag kan minnas en seriestripp av Uti vår hage som jag läste i en 91:an-tidning någon gång på 90 talet. Tidningen kan möjligtvis ha varit från 80 talet också, jag är inte helt säker. I denna seriestripp så står Falu och väntar i kö i vad jag tror är en korvkiosk. Jag vet inte exakt vad som händer, men jag tror i alla fall att det var en lång kö och falu kommer fram till kassan i den sista eller näst sista rutan. Om jag minns rätt så utspelade sig historian på en sida, eller 6 rutor. Anledningen till att jag söker denna stripp är för att en av dom andra karaktärerna som stod i kö var väldigt lik min far. Jag minns att han hade mörka pilot-brillor, mer än det gissar jag bara. Om någon kunde peka mig till ett samlingsalbum där jag kan hitta denna serie, eller kanske tom ladda upp den eller bara en bild på karaktären med pilot-brillorna, så skulle jag vara väldigt väldigt tacksam. Jag övervägde att maila Krister Petersson men jag har inte lyckats få tag i hans e-mail. Tackar tackar!
 

Återinför "Tyckt å tänkt" tack!
Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2012-09-22 23:59:28
Jag saknar insändarsidan "Tyckt å tänkt" i tidningen. Den försvann efter nr 1/2012 och har nu saknats i 3 nummer. Många gånger har det varit frågor som Krister själv svarat på och det är alltid intressant. Jag hoppas att det bara är ett tillfälligt avbrott och att sidan återkommer redan i nästa nummer, gärna utökat till minst två sidor och med störst fokus på frågor gällande UVH.
 

Har han varit med förr?
Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2012-09-11 21:38:22 och uppdaterades 2012-09-11 21:40:19
Någon som känner till vem snubben tillsammans med Kalle Spånholk och Vicke mä örat är? Jag har inte sett honom innan så jag misstänker att det är en ny lirare. Det är alltså gubben längst till höger ovan som jag syftar på.
 

Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2012-06-19 21:17:02 och uppdaterades för 2:a gången 2012-09-25 21:42:58
Intressant och mycket bra att Krister tar upp ämnet särskrivning. Även om det många gånger blir ren humor av särskrivning, som t.ex "Stekt kyckling lever" eller "Brun hårig sjuk sköterska", så är det ändå något jag retar mig på ohälsosamt mycket. Detta ofog är något som inte kan påtalas nog ofta.
 

Underbara Falo !
Skrivet av : Hogge
2012-06-19 17:46:36
Tidningen UVH blir bara bättre och bättre ! Speciellt färgläggningen på omslaget är fantastiskt, Som på senaste nummret 3/2012 med den gröna skinnsoffan ! Och så konfrontationen som Falo och hans bror Olaf får av den härligt tröga Desirée på sin Monark moped när dom ska bära en soffa till Olafs Mini !! Sanslöst kul serie. Och så är jag mycket imponerad av Kristers skicklighet i sitt tecknande, Att rita ex, vis en moped är inte lätt,,,Ändå får han med alla detaljer som styrstagen till hjulen med p-ändar och allt på Börjes flakmoppe,,Vinkeln mellan cylinder och motorblock på Desirée s moppe är exakt som på en riktig moppe , även avgasböj med mera,,,,,helt otroligt bra med andra ord. liksom ramar och annat tekniskt ,,,det märks att Krister jobbat med sprängskisser . Ha det bra alla Falo diggare : Kjell
 

Hur ska Faló klara sig ur detta?
Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2012-04-19 12:22:24
Det ska bli mycket intressant att se hur Faló ska klara sig ur denna knipan i kommande serier :) På senare år har ju Krister många gånger haft en till viss del sammanhängande historia mellan serierna.
 

Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2012-02-24 00:21:42
Jag har redan nämnt att jag tycker att Uti vår hage blivit ännu bättre med tiden. Anledningen att jag tycker detta är nog så enkel som att personerna hunnit få sina tydliga personligheter och att historierna, som nu också vanligtvis är lite längre, numera känns som att de kretsar kring dem istället för att bygga på en idé som nästan lika gärna kunde haft helt okända personer. Sen så har ju även Kristers tecknarstil utvecklats och tillsammans med Antons färgläggning blir de rena konstverk (ja jag vet att jag tjatat om Antons färgläggning förr men det är också för att jag tycker det blivit förbannat bra och förtjänar att uppmärksammas!)
 

Gärna mer av poeten!
Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2012-02-23 23:54:31
Poeten med basker och pipskägg i KRI 223 var en kul figur som jag gärna skulle se mer av! :)
 

Instämmer! Helt galet roligt! En av de allra bästa någonsin!
 

Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2011-12-22 23:07:38
Love> Nu blir jag lite avundsjuk måste jag säga! ;) Ett original inramat på väggen här hemma vore riktigt trevligt :)
 

Fantastisk färgläggning av Anton!
Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2011-12-22 07:53:58
En insändare i senaste numret (6/2011) ogillar tydligen Antons färgläggning av någon konstig anledning. Då folk ofta inte säger något så länge det är bra vill jag därför ge Anton en stor eloge för hans arbete! Jag tycker verkligen hans färgläggning har lyft Uti vår hage till en ny nivå så jag skulle bli mycket besviken om negativa kommentarer skulle få honom att sluta med färgläggningen. Keep up the good work Anton! :)
 

Det här originalet sitter uppe på min vägg bredvid Modesty Blaise :)
 

Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2011-12-12 23:27:41
Denna är en av mina absoluta favoriter! :)
 

Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2011-11-21 21:22:46
Gillar hur Krister fick mig, och förmodligen alla andra, att dra förhastade slutsatser angående handlingen. Ungefär som"Antiklimaxhumor" (KRI 296).
 

Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2011-11-21 08:04:22 och uppdaterades för 3:e gången 2011-11-21 09:52:27
Detta är en av mina absoluta favoritserier! Precis lagom bisarr historia med ett klockrent slut då Gull-Maj kommer hem och tror gubbarna är stupfulla :)
 

Ännu ej indexerade serier
Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2011-11-04 01:41:29 och uppdaterades för 6:e gången 2012-09-26 20:26:58
Jag vågar nog påstå att indexeringen är komplett vad gäller tidningarna Svenska Serier, 91:an, Uti vår hage samt alla former av album av Uti vår hage. Jag är dock inte helt säker på att Uti vår hage aldrig har publicerats som gästserie i 91:an efter nr 15/2002 då Uti vår hage fick en egen tidning. Mig veterligen har Uti vår hage heller aldrig publicerats i Svenska Serier utöver de 2 nummer jag indexerat.

Vad jag däremot vet är att indexeringen av tidningen FF med Bert saknar några nummer med Uti vår hage. Jag har gått igenom nästan 80% av alla nummer och där är än så länge bara fyra nummer med Uti vår hage men det lär finnas åtminstone 4 till bland de sista 18 nummer som jag ännu inte lagt vantarna på. Jag vill betona att I-N-G-E-N serie indexeras förrän jag konstaterat med egna ögon att det stämmer, detta gäller oavsett vad som står på omslag till 91:an eller informationen om nästa nummer då det många gånger varit felaktigt.

Uti vår hage har också publicerats som strippar i Dagens Nyheter 1-16 Februari 1988. Dessa tidningar har jag ej lyckats få tag på men de strippar jag fått veta varit med är indexerade, dock ej vilket datum utan alla stripparna räknas som publicerade i samma DN.
 
Det finns 80 kommentarer totalt i alla forum.

Sidväljare: [1] [2] [3] [4]
Logga in
E-Mail:
Password:
Bli medlem!Glömt lösen?
Senaste från forumet
Håkan Bergström, Åhus
2020-08-02 19:51:22
När jag gjorde denna sidan för ca 9 år sedan så fanns det ingen anledning att kunna filtrera serier på manusförfattare, tecknare och tuschare. Detta har dock ändrats de senaste åren så det var nu hög tid att lägga till möjligheten att kunna filtrera på detta. Jag skulle också gärna lägga till möjligheten att kunna filtrera på färgläggning, men då detta vanligtvis är information som jag inte känner till så har jag valt att låta bli det. I de fall färgläggningen har framgått tydligt så har jag istället skrivit detta under informationen om serien, vilket gör att det blir sökbart via sökrutan. Söker du t.ex på Anton så får du upp de serier som Anton Petersson färglagt.
 
Finns i butik nu!
Uti vår hage Nr 4 / 2020

Finns i butik sedan 29/7!
Nästa nummer av tidningen
kommer den 6/10!
Du har väl inte missat denna?

Uti vår hage - Spela mandolin med en åsna 1997-2002


Siffernörderi
Serier: 481 st
Tidningar/Album: 423 st
Publiceringar: 1316 st
Medlemmar: 46 st
Forumkommentarer: 80 st
Tack!
Stort tack till Tomas på
http://www.seriecentrum.com
för hjälpen med att fullborda min samling inför detta projekt!
Seriecentrum

Vill även rikta ett mycket stort tack till Bror Hellman (Steamboat Willie) som hade vänligheten att kopiera mikrofilmer av de saknade DN-stripparna på Kungliga Biblioteket!