Bugg i mailfunktionen är nu fixad!

Det är lite smått pinsamt att berätta, men av allt att döma ser det ut som att mailfunktionen legat nere ända sedan hösten 2015 vilket gjort att användare ej kunnat registrera sig eller få lösenord återställda. Jag borde ha annat ugglor i mossen tidigare men det var alltså först nu inför att nya GDPR-lagen infördes som jag kollade över användarna och såg att ingen av de senast registrerade användarna bekräftat sin mailadress.

Nu finns även DN-stripparna i databasen!

Uti vår hage har som bekant publicerats som gästserie i stripformat i Dagens Nyheter ett par veckor i Februari 1988. Då det har varit i princip omöjligt för mig att få tag i dessa gamla nummer så har jag ej kunnat indexera dem ordentligt. Endast ett fåtal av dem har jag kännt till via albumet Retrospekulativt. Ni kan inte ana min stora glädje när jag helt plötsligt via sajtens sida på FB får ett meddelande från en för mig okänd människa som noterat detta och helt enkelt tagit initiativet att kopiera samtliga strippar från mikrofilm på Kungliga Biblioteket! Jag kan inte nog poängtera vilken fantastiskt vänlig gest jag tycker detta är! Så ett oerhört stort tack till "Steamboat Willie" (Bror Hellman) för detta! Av dessa 14 strippar har 6 publicerats på annat håll. Resterande 8 har alltså inte publicerats någon annanstans och är därför ganska besvärliga att komma över, så för att alla Uti vår hage-fans ska kunna ta del av dem så har jag valt att lägga ut dem i sin helhet! Krister Petersson själv verkar dock helst vilja glömma dem...

Om sajten

Den här inofficiella Uti vår hage-sajten kom till då jag länge önskat mig ett komplett register över samtliga Uti vår hage-serier och i vilka tidningar/album de publicerats i. Då det var i det närmaste helt omöjligt att hitta på nätet så bestämde jag mig för att ta tag i det själv. Jag kontaktade redaktionen för Uti vår hage för att få tillstånd att publicera bildmaterialet och fick därigenom kontakt med Krister Petersson som gjorde tummen upp.

Sajten har funnits sedan december 2011 och även om utvecklingen av den stannat upp så kommer inte uppdaterandet av nya serier, tidningar och album att göra det. Det kan dock hända att uppdateringen av dessa dröjer.

Håll till godo!

Mvh Håkan Bergström

Logga in
E-Mail:
Password:
Bli medlem!Glömt lösen?
Senaste från forumet
Finns i butik nu!
Uti vår hage Nr 3 / 2019

Finns i butik sedan 11/6!
Du har väl inte missat denna?

Uti vår hage - Spela mandolin med en åsna 1997-2002


Lite siffror
Serier: 466 st
Tidningar/Album: 414 st
Publiceringar: 1269 st
Medlemmar: 38 st
Forumkommentarer: 66 st
Tack!
Stort tack till Tomas på
http://www.seriecentrum.com
för hjälpen med att fullborda min samling inför detta projekt!
Seriecentrum

Vill även rikta ett mycket stort tack till Bror Hellman (Steamboat Willie) som hade vänligheten att kopiera mikrofilmer av de saknade DN-stripparna på Kungliga Biblioteket!