Skrivet av : Jonas
2015-08-28 13:47:25
Vore kul att ha även dessa två avsnitt, så vill du maila dem vore jag tacksam. Alla andra gamla serier har ju publicerats i Uti vår hage utom just dessa. Sak kolla in Tardera med...
 

Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2015-08-27 10:52:40
Jag misstänker att Krister och övriga rättighetsinnehavare inte skulle godkänna att jag scannar in serier i sin helhet. Jag gjorde ett undantag med de unika DN-stripparna bara för att de är så svåra att få tag på. Ett tips är att hålla koll på tradera efter Svenska Serier nr 4/1981. Den är ganska enkel att få tag på, just nu finns där minst 2 st som säljs löst men där finns även en del paket där den kanske ingår. En av dem kunde man köpa direkt för 25 kr utan budgivning. Annars kan jag scanna in och maila dem till dig.
 

Skrivet av : Jonas
2015-08-26 23:45:09
Väldigt kul att få läsa dessa klenoder. Aldrig sett dem innan. Jag har alla andra avsnitt utom Prickskytten och Vattenskidåkaren. Finns det någon möjlighet att scanna in även dessa?
 

DN-stripparna
Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2015-08-22 22:22:05
Tack vare "Steamboat Willie" (Bror Hellman) så är nu samtliga 14 strippar ifrån Dagens Nyheter i Februari 1988 indexerade! Tidigare har bara de som publicerats på annat håll varit med. 8 av dessa strippar har inte publicerats någon annanstans så jag vågar nog påstå att det är väldigt få som läst dem, inklusive mig själv fram tills nu. Men misströsta inte! Jag har lagt upp dessa 8 i sin helhet under varje series infosida :)
 

UVH
Skrivet av : pugeteer
2014-11-28 01:49:50 och uppdaterades 2014-11-28 11:12:24
Började med Uti vår hage under min tid som glasblåsare elev i Småland under 80 talet. Jag är USA medborgare och bor nuförtiden i närheten av Seattle. Har haft prenumeration tidigare av Egmont vilket fixades under en Sverigeresa för några år sen. Nu prövar jag att prenumerera om igen fast av Tidningskungen. Det verkar som att Egmont är slut med UVH. Problemen är att de har bara fakturabetalning vilket fungerar inte härifrån i USA. Kortbetalning eller PayPal skulle bli fint. Några tips? mvh, Michael
 

Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2014-08-13 11:47:15
Hej! Här finns tyvärr inga serier inscannade i sin helhet då det som du säger skulle strida mot upphovsrätten. Men jag kan tipsa om att ladda ner Egmonts app Seriecentralen om du äger en iPad och vill läsa Uti vår hage i digitalt format. Mvh Håkan
 

Inscannade serier.
Skrivet av : EdvinJönsson
2014-08-12 20:45:54
Hej. Har sedan ett tag fått ett oerhört sug att läsa UVH. Dock har de analoga arkiven försvunnit så jag vänder mig till er, är det någon som har nåt inscannat eller träder det sunda förnuftet in och slåss med upphovsrätten? MVH Edvin.
 

Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2013-01-03 20:29:16
Hallå KoRL! Jag är ganska övertygad om att serien du tänker på är den som är numrerad K 44 i serieindexet. Den är publicerad vid 5 tillfällen, första gången i 91:an nr 20/1986, därefter det första albumet samt albumet innehållandes de tre första albumen, 91:an nr 23/1996 och senast i Uti vår hage nr 1/2004. Jag kan scanna in gubben med pilotbrillorna och maila dig inom kort så du vet att det verkligen är rätt serie (din mail har jag redan så den behöver du ej offentliggöra här). Om det är den så kan jag rekommendera att du kontaktar Tomas på www.seriecentrum.com så kan han med största säkerhet rota fram något av de numren och skicka till dig. Mvh Håkan
 

Sökes seriestripp från 90talet
Skrivet av : KoRL
2013-01-02 00:39:09
Hallå! Jag kan minnas en seriestripp av Uti vår hage som jag läste i en 91:an-tidning någon gång på 90 talet. Tidningen kan möjligtvis ha varit från 80 talet också, jag är inte helt säker. I denna seriestripp så står Falu och väntar i kö i vad jag tror är en korvkiosk. Jag vet inte exakt vad som händer, men jag tror i alla fall att det var en lång kö och falu kommer fram till kassan i den sista eller näst sista rutan. Om jag minns rätt så utspelade sig historian på en sida, eller 6 rutor. Anledningen till att jag söker denna stripp är för att en av dom andra karaktärerna som stod i kö var väldigt lik min far. Jag minns att han hade mörka pilot-brillor, mer än det gissar jag bara. Om någon kunde peka mig till ett samlingsalbum där jag kan hitta denna serie, eller kanske tom ladda upp den eller bara en bild på karaktären med pilot-brillorna, så skulle jag vara väldigt väldigt tacksam. Jag övervägde att maila Krister Petersson men jag har inte lyckats få tag i hans e-mail. Tackar tackar!
 
Det finns 9 kommentarer i denna tråden.

Sidväljare: [1]
Logga in
E-Mail:
Password:
Bli medlem!Glömt lösen?
Senaste från forumet
Hej Håkan. Roligt att du tog dig tid att skriva om detta ämne. Förstår hur du tänker o menar. Men jag känner ändå att Krister har passerat en gräns för mycket här, och kallblodigt mord utan ytterligare förklaringar har väl inte förekommit i tidningen förut? Jag kommer knappast att prenumerera eller köpa tidningen igen, har ju inte heller fått svar från redaktionen ännu. Men jag saknar tidningen! Får nöja mig med 91;an nu:/
 
Håkan Bergström, Åhus
2019-08-17 15:41:45
Hej Åsa! Personligen är detta inte något jag har problem med, varken själva mordet eller att Olaf går fri. Inte trots att det är en humorserie, utan just pga att det är en humorserie. Jag har däremot stora problem med att folk kommer undan alldeles för lättvindigt med mord och andra grova brott i verkliga livet, och jag gissar att det är just detta Krister anspelar på. Jag tycker tvärtom att det är uppfriskande att Krister vågar skämta om det mesta och det är nog varken första eller sista gången han blir kritiserad för att ha passerat en gräns. Vill bara förtydliga att denna sajten inte har något med varken Krister eller Egmont att göra så jag kan inte svara på avsikterna med avsnittet men jag själv tolkar iaf det som att Krister driver med samtiden där man verkar kunna gå fri ifrån vad som helst. Vissa avsnitt får ju ibland en mer eller mindre fristående fortsättning så vi får väl se om det händer något mer gällande denna händelse. Klart du ska fortsätta läsa Uti vår hage Åsa :)
 
Jag har skrivit till redaktionen, men inte fått ngt svar. Glad i hågen började jag läsa Uti vår hage nr 3/19. Sen blev det bara Va? va? va? Olaf mördar helt kallblodigt motorcyklisten. Trodde in i det längsta att det skulle sluta med att Falo drömt det hela, en mardröm, att det inte var "på riktigt". men nej, serien slutar så, dessutom kommer Olaf undan straff. Vad är detta? Uppskattar ni övriga läsare detta? Jag menar att K P har passerat en gräns som man inte ska passera i en humortidning, och det har inte skett något liknande i Uti vår hage,s historia mig veterligen. Skulle just förlänga prenumerationen med 6 nummer, men det gjorde jag inte. Det här är inte okey!
 
Finns i butik nu!
Uti vår hage Nr 6 / 2019

Finns i butik sedan 10/12!
Nästa nummer av tidningen
kommer den 4/2!
Årets julalbum 2019

Du har väl inte missat denna?

Uti vår hage - Spela mandolin med en åsna 1997-2002


Lite siffror
Serier: 473 st
Tidningar/Album: 419 st
Publiceringar: 1298 st
Medlemmar: 42 st
Forumkommentarer: 69 st
Tack!
Stort tack till Tomas på
http://www.seriecentrum.com
för hjälpen med att fullborda min samling inför detta projekt!
Seriecentrum

Vill även rikta ett mycket stort tack till Bror Hellman (Steamboat Willie) som hade vänligheten att kopiera mikrofilmer av de saknade DN-stripparna på Kungliga Biblioteket!