Skrivet av : Jonas
2015-08-28 13:47:25
Vore kul att ha även dessa två avsnitt, så vill du maila dem vore jag tacksam. Alla andra gamla serier har ju publicerats i Uti vår hage utom just dessa. Sak kolla in Tardera med...
 

Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2015-08-27 10:52:40
Jag misstänker att Krister och övriga rättighetsinnehavare inte skulle godkänna att jag scannar in serier i sin helhet. Jag gjorde ett undantag med de unika DN-stripparna bara för att de är så svåra att få tag på. Ett tips är att hålla koll på tradera efter Svenska Serier nr 4/1981. Den är ganska enkel att få tag på, just nu finns där minst 2 st som säljs löst men där finns även en del paket där den kanske ingår. En av dem kunde man köpa direkt för 25 kr utan budgivning. Annars kan jag scanna in och maila dem till dig.
 

Skrivet av : Jonas
2015-08-26 23:45:09
Väldigt kul att få läsa dessa klenoder. Aldrig sett dem innan. Jag har alla andra avsnitt utom Prickskytten och Vattenskidåkaren. Finns det någon möjlighet att scanna in även dessa?
 

DN-stripparna
Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2015-08-22 22:22:05
Tack vare "Steamboat Willie" (Bror Hellman) så är nu samtliga 14 strippar ifrån Dagens Nyheter i Februari 1988 indexerade! Tidigare har bara de som publicerats på annat håll varit med. 8 av dessa strippar har inte publicerats någon annanstans så jag vågar nog påstå att det är väldigt få som läst dem, inklusive mig själv fram tills nu. Men misströsta inte! Jag har lagt upp dessa 8 i sin helhet under varje series infosida :)
 

UVH
Skrivet av : pugeteer
2014-11-28 01:49:50 och uppdaterades 2014-11-28 11:12:24
Började med Uti vår hage under min tid som glasblåsare elev i Småland under 80 talet. Jag är USA medborgare och bor nuförtiden i närheten av Seattle. Har haft prenumeration tidigare av Egmont vilket fixades under en Sverigeresa för några år sen. Nu prövar jag att prenumerera om igen fast av Tidningskungen. Det verkar som att Egmont är slut med UVH. Problemen är att de har bara fakturabetalning vilket fungerar inte härifrån i USA. Kortbetalning eller PayPal skulle bli fint. Några tips? mvh, Michael
 

Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2014-08-13 11:47:15
Hej! Här finns tyvärr inga serier inscannade i sin helhet då det som du säger skulle strida mot upphovsrätten. Men jag kan tipsa om att ladda ner Egmonts app Seriecentralen om du äger en iPad och vill läsa Uti vår hage i digitalt format. Mvh Håkan
 

Inscannade serier.
Skrivet av : EdvinJönsson
2014-08-12 20:45:54
Hej. Har sedan ett tag fått ett oerhört sug att läsa UVH. Dock har de analoga arkiven försvunnit så jag vänder mig till er, är det någon som har nåt inscannat eller träder det sunda förnuftet in och slåss med upphovsrätten? MVH Edvin.
 

Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2013-01-03 20:29:16
Hallå KoRL! Jag är ganska övertygad om att serien du tänker på är den som är numrerad K 44 i serieindexet. Den är publicerad vid 5 tillfällen, första gången i 91:an nr 20/1986, därefter det första albumet samt albumet innehållandes de tre första albumen, 91:an nr 23/1996 och senast i Uti vår hage nr 1/2004. Jag kan scanna in gubben med pilotbrillorna och maila dig inom kort så du vet att det verkligen är rätt serie (din mail har jag redan så den behöver du ej offentliggöra här). Om det är den så kan jag rekommendera att du kontaktar Tomas på www.seriecentrum.com så kan han med största säkerhet rota fram något av de numren och skicka till dig. Mvh Håkan
 

Sökes seriestripp från 90talet
Skrivet av : KoRL
2013-01-02 00:39:09
Hallå! Jag kan minnas en seriestripp av Uti vår hage som jag läste i en 91:an-tidning någon gång på 90 talet. Tidningen kan möjligtvis ha varit från 80 talet också, jag är inte helt säker. I denna seriestripp så står Falu och väntar i kö i vad jag tror är en korvkiosk. Jag vet inte exakt vad som händer, men jag tror i alla fall att det var en lång kö och falu kommer fram till kassan i den sista eller näst sista rutan. Om jag minns rätt så utspelade sig historian på en sida, eller 6 rutor. Anledningen till att jag söker denna stripp är för att en av dom andra karaktärerna som stod i kö var väldigt lik min far. Jag minns att han hade mörka pilot-brillor, mer än det gissar jag bara. Om någon kunde peka mig till ett samlingsalbum där jag kan hitta denna serie, eller kanske tom ladda upp den eller bara en bild på karaktären med pilot-brillorna, så skulle jag vara väldigt väldigt tacksam. Jag övervägde att maila Krister Petersson men jag har inte lyckats få tag i hans e-mail. Tackar tackar!
 
Det finns 9 kommentarer i denna tråden.

Sidväljare: [1]
Logga in
E-Mail:
Password:
Bli medlem!Glömt lösen?
Senaste från forumet
Håkan Bergström, Åhus
2020-10-01 08:43:14
Jag håller med er, Jonas och Erik. Det finns bara en Krister och det är helt enkelt omöjligt för någon annan att nå hans nivå även om det kan bli underhållande historier ändå. Men precis som Jonas säger så är det en helt annan nivå nu jämfört med de där 4 första med manus och teckningar av Patrik Norrman, både vad gäller manus och teckningar. De var alldeles för flamsiga och inte alls Uti vår hage över det, förutom ett avsnitt som hade en viss UVH-känsla. Jag tycker också det skulle vara mycket kul om Gert Lozell började teckna UVH! Gert la på sin facebook för några år sedan ut en skiss från ett UVH-avsnitt som han eventuellt skulle få publicerat men så blev det aldrig. Den skissen var väldigt lik Kristers stil. Gert har också visat att han kan skriva bra manus, min favorit är KRI 269 där Faló åker iväg för att skåda fåglar istället för att följa med till stranden då han bara hamnar i trubbel med bikinibrudars pojkvänner :) Tobias Sjölund har ju också gjort några vettiga manus och har dessutom tecknat 91:an avsnitt efter manus av Pidde så det skulle också vara kul att se vad han kunde åstadkomma. Spännande tider är det iaf! :)
 
Jag gillade Jessicas första manus och det här är ännu bättre! Känner mig hoppfull då det säkert kan bli ännu bättre på sikt. Norrman är en oerhört skicklig tecknare, men jag tycker att det blir lite för mycket Bacon&Egg för att passa UVH. Drömmer lite om att Gert Lozell skulle prova på UVH. Tecknarstilen skulle passa bra och tillsammans med Jessica som manusförfattare skulle nog serierna kunna nå en riktigt bra nivå. Han är ju inte direkt oäven själv och brukar ha bra samarbeten med manusförfattare till 91:an.
 
Instämmer, men det är just det där med ganska väl...Kristers manus är inte "ganska väl", utom i några få extremfall möjligen. Annars är det 4-5-stjärnigt rakt igenom. Det har varit rent magiskt till 98% i snart 40 år. Hur ska någon någonsin kunna komma i närheten? Båda avsnitten i nr 5 är väl egentligen ganska okej, men ganska okej räcker liksom inte när man är van vid nåt som ligger på rent genialisk nivå. Jag tror dessvärre ingen kan första serien vidare i samma anda. Krister är helt unik, såväl som tecknare som manusförfattare. Dessa försök i nr 5 är oändligt mycket bättre än de skrämmande dåliga första försök att "ta över" serien som gjordes för ett par år sedan, men ändå räcker det inte till. Förväntningarna man har på serien är ju rent utomjordiska. Det går inte komma förbi. Jag hade betydligt mer utbyte av att läsa reprisen om cykeläventyret till Australien, trots att jag nära nog kan replikerna i den utantill. Kristers gärning och verk är helt häpnadsväckande. Borde ha uppmärksammats långt mer än vad som gjorts. Uti vår hage av Krister Peterson är för mig och många andra den i särklass roligaste och mest komiskt tecknade serie som någonsin gjorts.
 
Håkan Bergström, Åhus
2020-09-29 11:54:23
Det som gör Uti vår hage för mig förutom historierna är språket, tecknarstilen, Falós totala brist på självinsikt och att Krister vågat tänja på gränserna i form av att skämta om allt möjligt och ibland göra lite halvgroteska avsnitt. Det var därför uppfriskande att se att även Pidde och Patrik vågar köra på i samma stil :) Även om det aldrig kommer att bli i klass med Krister gällander framförallt tecknarstilen och språket så tycker jag att de nya kreatörerna gör ett bra jobb!
 
Håkan Bergström, Åhus
2020-09-29 11:41:57
Detta är Jessicas andra manus och jag tycker hon lyckas bevara Uti vår hage-känslan ganska väl :)
 
Finns i butik nu!
Uti vår hage Nr 4 / 2020

Finns i butik sedan 29/7!
Nästa nummer av tidningen
kommer den 6/10!
Du har väl inte missat denna?

Uti vår hage - Sorteras som skämt 2003-2007


Siffernörderi
Serier: 483 st
Sidor: 2342 st
Rutor: 17059 st
Tidningar/Album: 424 st
Publiceringar: 1335 st
Medlemmar: 46 st
Forumkommentarer: 90 st
Tack!
Stort tack till Tomas på
http://www.seriecentrum.com
för hjälpen med att fullborda min samling inför detta projekt!
Seriecentrum

Vill även rikta ett mycket stort tack till Bror Hellman (Steamboat Willie) som hade vänligheten att kopiera mikrofilmer av de saknade DN-stripparna på Kungliga Biblioteket!