Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2014-06-21 13:30:26
Det var ganska långsökt och jag hade aldrig gjort kopplingen själv om det inte var för att första bokstäverna hade andra färger och tydligt visade "SMS". Men jag kan bara hålla med om att omslaget annars påminner mer om första avsnittet i nr 3. På omslaget syns ju också Torsten i samma klänning som i KRI 366 så kanske var tanken från början att få avsnitt 366 och 367 i samma nummer? Oavsett vilket så krävs det nog två riktiga UVH-fans för att fundera över något sådant här ;)
 

Skrivet av : Jonas
2014-06-20 15:29:44
Det har du rätt i Håkan, men tror du verkligen det var så man tänkte? Tycker ändå det där med att han står på en stege och tar risker har mer att göra med innehållet i nr 3...som jag instämmer i var helt suveränt... :))
 

Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2014-06-17 18:52:06
Hej Jonas! Om du tar första bokstaven i Skräck, Mystik och Spänning så får du SMS vilket är en väldigt central del i en av serierna i nummer 2. Vad gäller nummer 3 kan jag bara säga att det är ett riktigt höjdarnummer som jag ska indexera och lägga upp under kvällen.
 

Fel framsida?
Skrivet av : Jonas
2014-06-10 18:30:10
Framsidan på nr 2 måste ha blivit fel. Troligen tänkt för nr 3, Vare sig bilden eller texten "Skräck, Mystik, Spänning" har något att göra med innehållet. Däremot stämmer det väl överens med vad som sägs i slutet av tidningen om vad som ska komma i nästa nummer. Kan framsidan som var tänkt för nummer 2 komma i nr 3 istället? Man kan ju inte gärna köra samma framsida en gång till. Även om den sannolikt passar just för nr 3.
 

Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2013-01-09 10:58:17
Ja det hade varit kul om forumet hade levt upp lite, alltid kul att diskutera Uti vår hage :) Några rader i tidningen skulle säkert få en bra effekt så jag får väl hoppas att den kanske nämns där någon gång. Kul att du hittat hit iaf! :)
 

Skrivet av : Jonas
2013-01-08 01:28:46
Instämmer! Saknar också den sidan, men förhoppningsvis kan ju folk börja skriva här istället. Kan ju faktiskt bli långt mer ingående och givande om bara fler får upp ögonen för sajten. Problemet ligger säkerligen i att nästan ingen känner till sidan. Finns garanterat fler än de fåtaliga som skrivit här som har ett skapligt djupt intresse för serien. Det allra bästa vore ju om man kunde få in några rader i tidningen om sajtens existens. Skulle garanterat generera en mängd nya besökare här. Borde väl inte vara någon omöjlighet att få till det? Särskilt som tidningen uppenbarligen helt avvecklat insändarsidan. Dessutom är ju sajten en förträfflig reklam för Uti vår hage, så tidningen borde enbart gynnas av att fler hittar hit. Den lilla skara som hittills sökt sig hit gör knappast varken till eller ifrån, men om tidningen uppmärksammade denna sajt skulle säkert åtskilliga nya titta in och i förlängningen locka till sig andra utomstående också, vilket skulle vara till gagn för såväl denna sajt som tidningen i sig själv...
 

Återinför "Tyckt å tänkt" tack!
Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2012-09-22 23:59:28
Jag saknar insändarsidan "Tyckt å tänkt" i tidningen. Den försvann efter nr 1/2012 och har nu saknats i 3 nummer. Många gånger har det varit frågor som Krister själv svarat på och det är alltid intressant. Jag hoppas att det bara är ett tillfälligt avbrott och att sidan återkommer redan i nästa nummer, gärna utökat till minst två sidor och med störst fokus på frågor gällande UVH.
 
Det finns 7 kommentarer i denna tråden.

Sidväljare: [1]
Logga in
E-Mail:
Password:
Bli medlem!Glömt lösen?
Senaste från forumet
Håkan Bergström, Åhus
2020-10-01 08:43:14
Jag håller med er, Jonas och Erik. Det finns bara en Krister och det är helt enkelt omöjligt för någon annan att nå hans nivå även om det kan bli underhållande historier ändå. Men precis som Jonas säger så är det en helt annan nivå nu jämfört med de där 4 första med manus och teckningar av Patrik Norrman, både vad gäller manus och teckningar. De var alldeles för flamsiga och inte alls Uti vår hage över det, förutom ett avsnitt som hade en viss UVH-känsla. Jag tycker också det skulle vara mycket kul om Gert Lozell började teckna UVH! Gert la på sin facebook för några år sedan ut en skiss från ett UVH-avsnitt som han eventuellt skulle få publicerat men så blev det aldrig. Den skissen var väldigt lik Kristers stil. Gert har också visat att han kan skriva bra manus, min favorit är KRI 269 där Faló åker iväg för att skåda fåglar istället för att följa med till stranden då han bara hamnar i trubbel med bikinibrudars pojkvänner :) Tobias Sjölund har ju också gjort några vettiga manus och har dessutom tecknat 91:an avsnitt efter manus av Pidde så det skulle också vara kul att se vad han kunde åstadkomma. Spännande tider är det iaf! :)
 
Jag gillade Jessicas första manus och det här är ännu bättre! Känner mig hoppfull då det säkert kan bli ännu bättre på sikt. Norrman är en oerhört skicklig tecknare, men jag tycker att det blir lite för mycket Bacon&Egg för att passa UVH. Drömmer lite om att Gert Lozell skulle prova på UVH. Tecknarstilen skulle passa bra och tillsammans med Jessica som manusförfattare skulle nog serierna kunna nå en riktigt bra nivå. Han är ju inte direkt oäven själv och brukar ha bra samarbeten med manusförfattare till 91:an.
 
Instämmer, men det är just det där med ganska väl...Kristers manus är inte "ganska väl", utom i några få extremfall möjligen. Annars är det 4-5-stjärnigt rakt igenom. Det har varit rent magiskt till 98% i snart 40 år. Hur ska någon någonsin kunna komma i närheten? Båda avsnitten i nr 5 är väl egentligen ganska okej, men ganska okej räcker liksom inte när man är van vid nåt som ligger på rent genialisk nivå. Jag tror dessvärre ingen kan första serien vidare i samma anda. Krister är helt unik, såväl som tecknare som manusförfattare. Dessa försök i nr 5 är oändligt mycket bättre än de skrämmande dåliga första försök att "ta över" serien som gjordes för ett par år sedan, men ändå räcker det inte till. Förväntningarna man har på serien är ju rent utomjordiska. Det går inte komma förbi. Jag hade betydligt mer utbyte av att läsa reprisen om cykeläventyret till Australien, trots att jag nära nog kan replikerna i den utantill. Kristers gärning och verk är helt häpnadsväckande. Borde ha uppmärksammats långt mer än vad som gjorts. Uti vår hage av Krister Peterson är för mig och många andra den i särklass roligaste och mest komiskt tecknade serie som någonsin gjorts.
 
Håkan Bergström, Åhus
2020-09-29 11:54:23
Det som gör Uti vår hage för mig förutom historierna är språket, tecknarstilen, Falós totala brist på självinsikt och att Krister vågat tänja på gränserna i form av att skämta om allt möjligt och ibland göra lite halvgroteska avsnitt. Det var därför uppfriskande att se att även Pidde och Patrik vågar köra på i samma stil :) Även om det aldrig kommer att bli i klass med Krister gällander framförallt tecknarstilen och språket så tycker jag att de nya kreatörerna gör ett bra jobb!
 
Håkan Bergström, Åhus
2020-09-29 11:41:57
Detta är Jessicas andra manus och jag tycker hon lyckas bevara Uti vår hage-känslan ganska väl :)
 
Finns i butik nu!
Uti vår hage Nr 4 / 2020

Finns i butik sedan 29/7!
Nästa nummer av tidningen
kommer den 6/10!
Du har väl inte missat denna?

Uti vår hage - Sorteras som skämt 2003-2007


Siffernörderi
Serier: 483 st
Sidor: 2342 st
Rutor: 17059 st
Tidningar/Album: 424 st
Publiceringar: 1335 st
Medlemmar: 46 st
Forumkommentarer: 90 st
Tack!
Stort tack till Tomas på
http://www.seriecentrum.com
för hjälpen med att fullborda min samling inför detta projekt!
Seriecentrum

Vill även rikta ett mycket stort tack till Bror Hellman (Steamboat Willie) som hade vänligheten att kopiera mikrofilmer av de saknade DN-stripparna på Kungliga Biblioteket!