Allan
Skrivet av : Sprengarn
2014-03-17 20:04:36
Jo han skulle ju ha kunnat uppfinna någon form av mini kärnkraftverk som falo ska montera in i amazonen... bara höra besserwissern tar kål på falo, att sen börje å lyden hamnar i trubbel samtidigt gör ju inte saken bättre :-) de skulle nog bli en kul berättelse
 

Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2014-02-18 11:22:51
Allan verkar vara en saknad figur! Vi får hoppas att Krister återupplivar honom snart för vi har ju inte sett till honom sedan det där hammarslaget i nacken för 25 år sedan ;)
 

Allan
Skrivet av : Sprengarn
2014-02-17 23:17:47
Allan var en skön lirare, min absoluta favorit e den me cökkelhjälmen :-)
 

Personliga favoriter.
Skrivet av : Roger Fredriksson, Åstorp
2013-11-29 23:04:28
Som gammal brottare gillar jag Yvettes far , demonstrerandes brottargrepp för falo så att möblemanget åker all världens väg. Silltoftamaran och dubbelkopplad Halmstadbåge. Underbart ! Fylle Börjes dolda talanger samt den dryga självgodhet som Falo med jämna mellanrum alltsom oftast visar prov på. Sist måste jag även nämna att Lyden är en avbild av en viss löjtnant CHI Nilsson jag stiftade en lång och rolig bekantskap med under lumpen. Han var lika super militärisk i ALLT han gjorde och var väl medveten om komiken i det hela , för alla vi grabbar drogs med. Vilket gjorde året lite mer uthärdligt. Ha det bra.
 

Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2013-01-09 11:17:35
Det har du ju faktiskt helt rätt i att den figuren i K10 gissningsvis syftar på Krister själv! Har inte reagerat över att han kallar honom för Nävragöling faktiskt. Det skulle vara mycket intressant att få bakgrunden till många av hans historier, var han fått inspirationen ifrån osv. Jag har själv undrat över varför Allan inte varit med sedan 1989. Även om han bara var med i 5 serier så kändes det som att han var en av huvudfigurerna. Faló är ju själv lite av en besserwisser så det blev alltid roliga krockar dem emellan :)
 

Var blev Allan av?
Skrivet av : Jonas
2013-01-08 00:59:40
Var har den dryge besserwissern Allan tagit vägen? Under 80-talet var han en av de mer återkommande figurerna i serien, men har inte synts till i ett nytecknat avsnitt sedan 1989, KRI 86 Allans cykelhjälm. Historien slutade med att Allan stupade efter att ha fått ett hammarslag i bakhuvudet av Faló. Blev det även det definitiva slutet för Allan? Man kan nästan tro så med tanke på att det gått över 23 år sedan man senast såg röken av honom. Fram till den händelsen dök han ju rätt ofta upp och störde hemma hos Faló. Vad som tyder på att han eventuellt fortfarande kan vara vid liv, är att jag minns en insändare för ett antal år sedan där någon frågade var Allan blivit av. Krister svarade då något i stil med att Allan är en rolig typ och att det var möjligt att han kunde dyka upp igen. Minns inte när den insändaren var med, men säkert 5-10 år sedan och jag börjar starkt tvivla på att Allan kommer tillbaka. Lever han, har han antagligen lämnat Mjölhagen för gott. Det är min gissning...
 

Krister Petersson?
Skrivet av : Jonas
2013-01-08 00:38:13
Borde Krister Petersson själv kanske vara med i listan över figurer som varit med i Uti vår hage? Tror nästan så faktiskt. Se avsnitt K10 Frälsningen, finns bla med i nr 2 2003. Titta på figuren i den röda bilen. Benämns Nävragöling och Nävragöl är ju som bekant orten i Blekinge som Krister ursprungligen kommer ifrån. Figuren i bilen är onekligen väldigt lik karikatyrer på sig själv som Krister gjort på insändarsidor och annat i bla 91:an omkring den tidpunkt som serien är tecknad. Hoppas det blir en uppryckning vad gäller aktiviteten här på forumet. Tycker det finns mycket intressanta saker att diskutera...
 

Gärna mer av poeten!
Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2012-02-23 23:54:31
Poeten med basker och pipskägg i KRI 223 var en kul figur som jag gärna skulle se mer av! :)
 
Det finns 8 kommentarer i denna tråden.

Sidväljare: [1]
Logga in
E-Mail:
Password:
Bli medlem!Glömt lösen?
Senaste från forumet
Hej Håkan. Roligt att du tog dig tid att skriva om detta ämne. Förstår hur du tänker o menar. Men jag känner ändå att Krister har passerat en gräns för mycket här, och kallblodigt mord utan ytterligare förklaringar har väl inte förekommit i tidningen förut? Jag kommer knappast att prenumerera eller köpa tidningen igen, har ju inte heller fått svar från redaktionen ännu. Men jag saknar tidningen! Får nöja mig med 91;an nu:/
 
Håkan Bergström, Åhus
2019-08-17 15:41:45
Hej Åsa! Personligen är detta inte något jag har problem med, varken själva mordet eller att Olaf går fri. Inte trots att det är en humorserie, utan just pga att det är en humorserie. Jag har däremot stora problem med att folk kommer undan alldeles för lättvindigt med mord och andra grova brott i verkliga livet, och jag gissar att det är just detta Krister anspelar på. Jag tycker tvärtom att det är uppfriskande att Krister vågar skämta om det mesta och det är nog varken första eller sista gången han blir kritiserad för att ha passerat en gräns. Vill bara förtydliga att denna sajten inte har något med varken Krister eller Egmont att göra så jag kan inte svara på avsikterna med avsnittet men jag själv tolkar iaf det som att Krister driver med samtiden där man verkar kunna gå fri ifrån vad som helst. Vissa avsnitt får ju ibland en mer eller mindre fristående fortsättning så vi får väl se om det händer något mer gällande denna händelse. Klart du ska fortsätta läsa Uti vår hage Åsa :)
 
Jag har skrivit till redaktionen, men inte fått ngt svar. Glad i hågen började jag läsa Uti vår hage nr 3/19. Sen blev det bara Va? va? va? Olaf mördar helt kallblodigt motorcyklisten. Trodde in i det längsta att det skulle sluta med att Falo drömt det hela, en mardröm, att det inte var "på riktigt". men nej, serien slutar så, dessutom kommer Olaf undan straff. Vad är detta? Uppskattar ni övriga läsare detta? Jag menar att K P har passerat en gräns som man inte ska passera i en humortidning, och det har inte skett något liknande i Uti vår hage,s historia mig veterligen. Skulle just förlänga prenumerationen med 6 nummer, men det gjorde jag inte. Det här är inte okey!
 
Finns i butik nu!
Uti vår hage Nr 6 / 2019

Finns i butik sedan 10/12!
Nästa nummer av tidningen
kommer den 4/2!
Årets julalbum 2019

Du har väl inte missat denna?

Uti vår hage - Spela mandolin med en åsna 1997-2002


Lite siffror
Serier: 473 st
Tidningar/Album: 419 st
Publiceringar: 1298 st
Medlemmar: 42 st
Forumkommentarer: 69 st
Tack!
Stort tack till Tomas på
http://www.seriecentrum.com
för hjälpen med att fullborda min samling inför detta projekt!
Seriecentrum

Vill även rikta ett mycket stort tack till Bror Hellman (Steamboat Willie) som hade vänligheten att kopiera mikrofilmer av de saknade DN-stripparna på Kungliga Biblioteket!