Känns inte HELT rätt !!!
Skrivet av : Roger Fredriksson, Åstorp
2015-05-22 00:13:27
Manus av t. ex. GL & PN är jätteroligt för dom har underbar humor. Färgläggning av AP är fräscht och nyskapande för det har tillfört atmosfär och djup till UVH. Jag har dock oerhört svårt att ta till mig nya tecknare till serien. I min inskränkta värld sitter figurernas själar i Kristers penna och det är en otacksam uppgift att försöka kliva ner i hans skor(träskor?). Tappade intresset för "Vi å pappa" när Krister släppte den ifrån sig. Jag tänker ge detta en rejält ärlig chans , men känner redan tvivel om Krister även släpper UVH till någon annan tecknare. Nu är det ju så att inget varar för evigt och ingen är felfri , men då är det ju bättre att vårda de avsnitt vi fick av KP och gå vidare. Han kan ju inte vara huvudansvarig för alltid.
 

Underbara bifigurer
Skrivet av : Roger Fredriksson, Åstorp
2013-11-29 23:25:53
Att UVH innehåller ett brett persongalleri har knappast undgått någon. Kristers förmåga att på ett varmt och hjärtligt sätt inkludera det multikulturella även i en liten stad är mitt i prick. OCH roligt. T. ex. När Yvette skäms för att hon tänkte på sina pepparkakor när hon pratade med Yeke , och vid sitt brådskande försök till ursäkt , påminner honom om hans julskinka. Eller den underbara färghandlaren som avväpnar den superstressade Falo genom att erbjuda en kopp kaffe som konversationsöppnare. Den danska läkaren är också ett typiskt inslag i en småstads vårdcentral. Ha det bra.
 

Underbara Falo !
Skrivet av : Hogge
2012-06-19 17:46:36
Tidningen UVH blir bara bättre och bättre ! Speciellt färgläggningen på omslaget är fantastiskt, Som på senaste nummret 3/2012 med den gröna skinnsoffan ! Och så konfrontationen som Falo och hans bror Olaf får av den härligt tröga Desirée på sin Monark moped när dom ska bära en soffa till Olafs Mini !! Sanslöst kul serie. Och så är jag mycket imponerad av Kristers skicklighet i sitt tecknande, Att rita ex, vis en moped är inte lätt,,,Ändå får han med alla detaljer som styrstagen till hjulen med p-ändar och allt på Börjes flakmoppe,,Vinkeln mellan cylinder och motorblock på Desirée s moppe är exakt som på en riktig moppe , även avgasböj med mera,,,,,helt otroligt bra med andra ord. liksom ramar och annat tekniskt ,,,det märks att Krister jobbat med sprängskisser . Ha det bra alla Falo diggare : Kjell
 

Fantastisk färgläggning av Anton!
Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2011-12-22 07:53:58
En insändare i senaste numret (6/2011) ogillar tydligen Antons färgläggning av någon konstig anledning. Då folk ofta inte säger något så länge det är bra vill jag därför ge Anton en stor eloge för hans arbete! Jag tycker verkligen hans färgläggning har lyft Uti vår hage till en ny nivå så jag skulle bli mycket besviken om negativa kommentarer skulle få honom att sluta med färgläggningen. Keep up the good work Anton! :)
 
Det finns 4 kommentarer i denna tråden.

Sidväljare: [1]
Logga in
E-Mail:
Password:
Bli medlem!Glömt lösen?
Senaste från forumet
Håkan Bergström, Åhus
2020-10-01 08:43:14
Jag håller med er, Jonas och Erik. Det finns bara en Krister och det är helt enkelt omöjligt för någon annan att nå hans nivå även om det kan bli underhållande historier ändå. Men precis som Jonas säger så är det en helt annan nivå nu jämfört med de där 4 första med manus och teckningar av Patrik Norrman, både vad gäller manus och teckningar. De var alldeles för flamsiga och inte alls Uti vår hage över det, förutom ett avsnitt som hade en viss UVH-känsla. Jag tycker också det skulle vara mycket kul om Gert Lozell började teckna UVH! Gert la på sin facebook för några år sedan ut en skiss från ett UVH-avsnitt som han eventuellt skulle få publicerat men så blev det aldrig. Den skissen var väldigt lik Kristers stil. Gert har också visat att han kan skriva bra manus, min favorit är KRI 269 där Faló åker iväg för att skåda fåglar istället för att följa med till stranden då han bara hamnar i trubbel med bikinibrudars pojkvänner :) Tobias Sjölund har ju också gjort några vettiga manus och har dessutom tecknat 91:an avsnitt efter manus av Pidde så det skulle också vara kul att se vad han kunde åstadkomma. Spännande tider är det iaf! :)
 
Jag gillade Jessicas första manus och det här är ännu bättre! Känner mig hoppfull då det säkert kan bli ännu bättre på sikt. Norrman är en oerhört skicklig tecknare, men jag tycker att det blir lite för mycket Bacon&Egg för att passa UVH. Drömmer lite om att Gert Lozell skulle prova på UVH. Tecknarstilen skulle passa bra och tillsammans med Jessica som manusförfattare skulle nog serierna kunna nå en riktigt bra nivå. Han är ju inte direkt oäven själv och brukar ha bra samarbeten med manusförfattare till 91:an.
 
Instämmer, men det är just det där med ganska väl...Kristers manus är inte "ganska väl", utom i några få extremfall möjligen. Annars är det 4-5-stjärnigt rakt igenom. Det har varit rent magiskt till 98% i snart 40 år. Hur ska någon någonsin kunna komma i närheten? Båda avsnitten i nr 5 är väl egentligen ganska okej, men ganska okej räcker liksom inte när man är van vid nåt som ligger på rent genialisk nivå. Jag tror dessvärre ingen kan första serien vidare i samma anda. Krister är helt unik, såväl som tecknare som manusförfattare. Dessa försök i nr 5 är oändligt mycket bättre än de skrämmande dåliga första försök att "ta över" serien som gjordes för ett par år sedan, men ändå räcker det inte till. Förväntningarna man har på serien är ju rent utomjordiska. Det går inte komma förbi. Jag hade betydligt mer utbyte av att läsa reprisen om cykeläventyret till Australien, trots att jag nära nog kan replikerna i den utantill. Kristers gärning och verk är helt häpnadsväckande. Borde ha uppmärksammats långt mer än vad som gjorts. Uti vår hage av Krister Peterson är för mig och många andra den i särklass roligaste och mest komiskt tecknade serie som någonsin gjorts.
 
Håkan Bergström, Åhus
2020-09-29 11:54:23
Det som gör Uti vår hage för mig förutom historierna är språket, tecknarstilen, Falós totala brist på självinsikt och att Krister vågat tänja på gränserna i form av att skämta om allt möjligt och ibland göra lite halvgroteska avsnitt. Det var därför uppfriskande att se att även Pidde och Patrik vågar köra på i samma stil :) Även om det aldrig kommer att bli i klass med Krister gällander framförallt tecknarstilen och språket så tycker jag att de nya kreatörerna gör ett bra jobb!
 
Håkan Bergström, Åhus
2020-09-29 11:41:57
Detta är Jessicas andra manus och jag tycker hon lyckas bevara Uti vår hage-känslan ganska väl :)
 
Finns i butik nu!
Uti vår hage Nr 4 / 2020

Finns i butik sedan 29/7!
Nästa nummer av tidningen
kommer den 6/10!
Du har väl inte missat denna?

Uti vår hage - Sorteras som skämt 2003-2007


Siffernörderi
Serier: 483 st
Sidor: 2342 st
Rutor: 17059 st
Tidningar/Album: 424 st
Publiceringar: 1335 st
Medlemmar: 46 st
Forumkommentarer: 90 st
Tack!
Stort tack till Tomas på
http://www.seriecentrum.com
för hjälpen med att fullborda min samling inför detta projekt!
Seriecentrum

Vill även rikta ett mycket stort tack till Bror Hellman (Steamboat Willie) som hade vänligheten att kopiera mikrofilmer av de saknade DN-stripparna på Kungliga Biblioteket!