Känns inte HELT rätt !!!
Skrivet av : Roger Fredriksson, Åstorp
2015-05-22 00:13:27
Manus av t. ex. GL & PN är jätteroligt för dom har underbar humor. Färgläggning av AP är fräscht och nyskapande för det har tillfört atmosfär och djup till UVH. Jag har dock oerhört svårt att ta till mig nya tecknare till serien. I min inskränkta värld sitter figurernas själar i Kristers penna och det är en otacksam uppgift att försöka kliva ner i hans skor(träskor?). Tappade intresset för "Vi å pappa" när Krister släppte den ifrån sig. Jag tänker ge detta en rejält ärlig chans , men känner redan tvivel om Krister även släpper UVH till någon annan tecknare. Nu är det ju så att inget varar för evigt och ingen är felfri , men då är det ju bättre att vårda de avsnitt vi fick av KP och gå vidare. Han kan ju inte vara huvudansvarig för alltid.
 

Underbara bifigurer
Skrivet av : Roger Fredriksson, Åstorp
2013-11-29 23:25:53
Att UVH innehåller ett brett persongalleri har knappast undgått någon. Kristers förmåga att på ett varmt och hjärtligt sätt inkludera det multikulturella även i en liten stad är mitt i prick. OCH roligt. T. ex. När Yvette skäms för att hon tänkte på sina pepparkakor när hon pratade med Yeke , och vid sitt brådskande försök till ursäkt , påminner honom om hans julskinka. Eller den underbara färghandlaren som avväpnar den superstressade Falo genom att erbjuda en kopp kaffe som konversationsöppnare. Den danska läkaren är också ett typiskt inslag i en småstads vårdcentral. Ha det bra.
 

Underbara Falo !
Skrivet av : Hogge
2012-06-19 17:46:36
Tidningen UVH blir bara bättre och bättre ! Speciellt färgläggningen på omslaget är fantastiskt, Som på senaste nummret 3/2012 med den gröna skinnsoffan ! Och så konfrontationen som Falo och hans bror Olaf får av den härligt tröga Desirée på sin Monark moped när dom ska bära en soffa till Olafs Mini !! Sanslöst kul serie. Och så är jag mycket imponerad av Kristers skicklighet i sitt tecknande, Att rita ex, vis en moped är inte lätt,,,Ändå får han med alla detaljer som styrstagen till hjulen med p-ändar och allt på Börjes flakmoppe,,Vinkeln mellan cylinder och motorblock på Desirée s moppe är exakt som på en riktig moppe , även avgasböj med mera,,,,,helt otroligt bra med andra ord. liksom ramar och annat tekniskt ,,,det märks att Krister jobbat med sprängskisser . Ha det bra alla Falo diggare : Kjell
 

Fantastisk färgläggning av Anton!
Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2011-12-22 07:53:58
En insändare i senaste numret (6/2011) ogillar tydligen Antons färgläggning av någon konstig anledning. Då folk ofta inte säger något så länge det är bra vill jag därför ge Anton en stor eloge för hans arbete! Jag tycker verkligen hans färgläggning har lyft Uti vår hage till en ny nivå så jag skulle bli mycket besviken om negativa kommentarer skulle få honom att sluta med färgläggningen. Keep up the good work Anton! :)
 
Det finns 4 kommentarer i denna tråden.

Sidväljare: [1]
Logga in
E-Mail:
Password:
Bli medlem!Glömt lösen?
Senaste från forumet
Hej Håkan. Roligt att du tog dig tid att skriva om detta ämne. Förstår hur du tänker o menar. Men jag känner ändå att Krister har passerat en gräns för mycket här, och kallblodigt mord utan ytterligare förklaringar har väl inte förekommit i tidningen förut? Jag kommer knappast att prenumerera eller köpa tidningen igen, har ju inte heller fått svar från redaktionen ännu. Men jag saknar tidningen! Får nöja mig med 91;an nu:/
 
Håkan Bergström, Åhus
2019-08-17 15:41:45
Hej Åsa! Personligen är detta inte något jag har problem med, varken själva mordet eller att Olaf går fri. Inte trots att det är en humorserie, utan just pga att det är en humorserie. Jag har däremot stora problem med att folk kommer undan alldeles för lättvindigt med mord och andra grova brott i verkliga livet, och jag gissar att det är just detta Krister anspelar på. Jag tycker tvärtom att det är uppfriskande att Krister vågar skämta om det mesta och det är nog varken första eller sista gången han blir kritiserad för att ha passerat en gräns. Vill bara förtydliga att denna sajten inte har något med varken Krister eller Egmont att göra så jag kan inte svara på avsikterna med avsnittet men jag själv tolkar iaf det som att Krister driver med samtiden där man verkar kunna gå fri ifrån vad som helst. Vissa avsnitt får ju ibland en mer eller mindre fristående fortsättning så vi får väl se om det händer något mer gällande denna händelse. Klart du ska fortsätta läsa Uti vår hage Åsa :)
 
Jag har skrivit till redaktionen, men inte fått ngt svar. Glad i hågen började jag läsa Uti vår hage nr 3/19. Sen blev det bara Va? va? va? Olaf mördar helt kallblodigt motorcyklisten. Trodde in i det längsta att det skulle sluta med att Falo drömt det hela, en mardröm, att det inte var "på riktigt". men nej, serien slutar så, dessutom kommer Olaf undan straff. Vad är detta? Uppskattar ni övriga läsare detta? Jag menar att K P har passerat en gräns som man inte ska passera i en humortidning, och det har inte skett något liknande i Uti vår hage,s historia mig veterligen. Skulle just förlänga prenumerationen med 6 nummer, men det gjorde jag inte. Det här är inte okey!
 
Finns i butik nu!
Uti vår hage Nr 6 / 2019

Finns i butik sedan 10/12!
Nästa nummer av tidningen
kommer den 4/2!
Årets julalbum 2019

Du har väl inte missat denna?

Uti vår hage - Spela mandolin med en åsna 1997-2002


Lite siffror
Serier: 473 st
Tidningar/Album: 419 st
Publiceringar: 1298 st
Medlemmar: 42 st
Forumkommentarer: 69 st
Tack!
Stort tack till Tomas på
http://www.seriecentrum.com
för hjälpen med att fullborda min samling inför detta projekt!
Seriecentrum

Vill även rikta ett mycket stort tack till Bror Hellman (Steamboat Willie) som hade vänligheten att kopiera mikrofilmer av de saknade DN-stripparna på Kungliga Biblioteket!