En kortfattad presentation av serien som kommenteras här
Uti vår hage av Krister Petersson - Hårda bud (KRI 138/JR 75): Överstens fru tycker att deras hem behöver förnyas, det lever inte längre upp till den standard som förväntas av en officer och hans adliga hustru. Översten förklarar att de inte kan förnya i den takt de tidigare gjort då en officerslön inte räcker till sådana extravaganser i dagens läge. Frun börjar spela ut offerkortet, hon borde ha gift sig med Wolfgang Silverfjäädher istället. Översten blir förbannad, slår näven i bordet och säger att nu får det vara slut på hennes eviga gnällande. Hon har ett himmelrike av lyx och överflöd i jämförelse med mannarna på regementet som lever soldatliv nästan i fattigdom utan att klaga.   Frun börjar gråta ännu mer och ringer sin mamma som kommer på besök. De ska minsann göra ett besök på regementet för att se hur manskapet har det!

83%

50%

46%

12%

12%

8%

4%
Titel : Hårda bud
Kod : KRI 138/JR 75
Antal rutor : 24 st
Snittbetyg : 2.0 av 5.0   (1 röst)
Överstens fru tycker att deras hem behöver förnyas, det lever inte längre upp till den standard som förväntas av en officer och hans adliga hustru. Översten förklarar att de inte kan förnya i den takt de tidigare gjort då en officerslön inte räcker till sådana extravaganser i dagens läge. Frun börjar spela ut offerkortet, hon borde ha gift sig med Wolfgang Silverfjäädher istället. Överst....
Logga in
E-Mail:
Password:
Bli medlem!Glömt lösen?
Senaste från forumet
Kul idé Håkan (och grattis på namnsdagen!), håller med om att den föreslagna vändningen hade varit kul! Slutklämmen är som du skriver lite väl förutsägbar den här gången.
 
Håkan Bergström, Åhus
2022-06-12 17:55:54
Spoileralert! Jag gillar när det blir lite bisarrt. Detta känns på många sätt som ett avsnitt Krister skulle kunna ha gjort, men Krister gillade även att luras lite så något som åtminstone jag tycker skulle kännas ännu lite mer Krister är om man i slutet fick se att påsen med köttet var hel istället för att katten levde. Åtminstone jag tänkte ju direkt att det var köttet Faló körde över med gräsklipparen och inte katten, så en twist hade absolut varit att få se påsen intakt istället. Men ett bra avsnitt var det oavsett! :)
 
Finns i butik nu!
Uti vår hage Nr 3 / 2022

Finns i butik sedan 7/6!
Nästa nummer av tidningen
kommer den 2/8!
Siffernörderi
Serier: 966 st
Sidor: 3656 st
Rutor: 25342 st
Tidningar/Album: 823 st
Publiceringar: 2524 st
Medlemmar: 56 st
Forumkommentarer: 113 st
Tack!
Stort tack till Tomas på
http://www.seriecentrum.com
för hjälpen med att fullborda min samling inför detta projekt!
Seriecentrum

Vill även rikta ett mycket stort tack till Bror Hellman (Steamboat Willie) som hade vänligheten att kopiera mikrofilmer av de saknade DN-stripparna på Kungliga Biblioteket!