En kortfattad presentation av serien som kommenteras här
Uti vår hage av Krister Petersson - Äppelkriget (KRI 148): Ett par ungar pallar äpplen hos överste Gyllenskalp precis när 91:an och 87:an går förbi. 87:an läxar upp dem och tar äpplena för att lämna till "den snälla farbrorn" som bor i huset. Strax efter kommer översten ut och är skogstokig, han hade sett ungarna genom fönstret.  87:an säger att de tyvärr inte han ingripa, och behåller därmed äpplena själv. Översten förklarar att hans äpplen har vunnit första pris på Klackamo amatörodlarförenings regionträff 2 år i rad och vinner han en tredje gång får han behålla vandringspriset. Den som saboterar hans möjligheter kommer att få med honom att göra... Strax därpå träffar de på ett par andra ungar som kastar bumerang, och 87:an vill visa hur det går till...

79%

57%

31%
Titel : Äppelkriget
Kod : KRI 148
Antal rutor : 42 st
Snittbetyg : 3.0 av 5.0   (1 röst)
Ett par ungar pallar äpplen hos överste Gyllenskalp precis när 91:an och 87:an går förbi. 87:an läxar upp dem och tar äpplena för att lämna till "den snälla farbrorn" som bor i huset. Strax efter kommer översten ut och är skogstokig, han hade sett ungarna genom fönstret. 87:an säger att de tyvärr inte han ingripa, och behåller därmed äpplena själv. Översten förklarar att hans äpplen har....
Logga in
E-Mail:
Password:
Bli medlem!Glömt lösen?
Senaste från forumet
Kul idé Håkan (och grattis på namnsdagen!), håller med om att den föreslagna vändningen hade varit kul! Slutklämmen är som du skriver lite väl förutsägbar den här gången.
 
Håkan Bergström, Åhus
2022-06-12 17:55:54
Spoileralert! Jag gillar när det blir lite bisarrt. Detta känns på många sätt som ett avsnitt Krister skulle kunna ha gjort, men Krister gillade även att luras lite så något som åtminstone jag tycker skulle kännas ännu lite mer Krister är om man i slutet fick se att påsen med köttet var hel istället för att katten levde. Åtminstone jag tänkte ju direkt att det var köttet Faló körde över med gräsklipparen och inte katten, så en twist hade absolut varit att få se påsen intakt istället. Men ett bra avsnitt var det oavsett! :)
 
Finns i butik nu!
Uti vår hage Nr 3 / 2022

Finns i butik sedan 7/6!
Nästa nummer av tidningen
kommer den 2/8!
Siffernörderi
Serier: 966 st
Sidor: 3656 st
Rutor: 25342 st
Tidningar/Album: 823 st
Publiceringar: 2524 st
Medlemmar: 56 st
Forumkommentarer: 113 st
Tack!
Stort tack till Tomas på
http://www.seriecentrum.com
för hjälpen med att fullborda min samling inför detta projekt!
Seriecentrum

Vill även rikta ett mycket stort tack till Bror Hellman (Steamboat Willie) som hade vänligheten att kopiera mikrofilmer av de saknade DN-stripparna på Kungliga Biblioteket!