En kortfattad presentation av serien som kommenteras här
Uti vår hage av Krister Petersson - Biträdande matvrak (KRI 163): Överstens fru tycker att de behöver ett hembiträde, dels för att hon behöver hjälp med alla hushållssysslor och dels för att en dam i hennes ställning bör ha ett hembiträde. Hon föreslår att de frågar Elvira om hon kan tänka sig att arbeta för dem istället för hos kapten Berån. Översten frågar vad 91:an tror om saken och han tror att hon nog kan vara intresserad om han bara erbjuder 500 kr mer i månaden än vad kapten gör.  Översten ber 91:an fråga Elvira och detta råkar kapten höra. Han berättar för sin fru men han kommer fram till att det bara blir en ond cirkel om de erbjuder mer än översten. Det behövs list - krigslist!

64%

40%

33%

33%

28%

15%

15%

3%
Titel : Biträdande matvrak
Kod : KRI 163
Antal rutor : 72 st
Snittbetyg : 3.0 av 5.0   (1 röst)
Överstens fru tycker att de behöver ett hembiträde, dels för att hon behöver hjälp med alla hushållssysslor och dels för att en dam i hennes ställning bör ha ett hembiträde. Hon föreslår att de frågar Elvira om hon kan tänka sig att arbeta för dem istället för hos kapten Berån. Översten frågar vad 91:an tror om saken och han tror att hon nog kan vara intresserad om han bara erbjuder 500 ....
Logga in
E-Mail:
Password:
Bli medlem!Glömt lösen?
Senaste från forumet
Kul idé Håkan (och grattis på namnsdagen!), håller med om att den föreslagna vändningen hade varit kul! Slutklämmen är som du skriver lite väl förutsägbar den här gången.
 
Håkan Bergström, Åhus
2022-06-12 17:55:54
Spoileralert! Jag gillar när det blir lite bisarrt. Detta känns på många sätt som ett avsnitt Krister skulle kunna ha gjort, men Krister gillade även att luras lite så något som åtminstone jag tycker skulle kännas ännu lite mer Krister är om man i slutet fick se att påsen med köttet var hel istället för att katten levde. Åtminstone jag tänkte ju direkt att det var köttet Faló körde över med gräsklipparen och inte katten, så en twist hade absolut varit att få se påsen intakt istället. Men ett bra avsnitt var det oavsett! :)
 
Finns i butik nu!
Uti vår hage Nr 3 / 2022

Finns i butik sedan 7/6!
Nästa nummer av tidningen
kommer den 2/8!
Siffernörderi
Serier: 966 st
Sidor: 3656 st
Rutor: 25342 st
Tidningar/Album: 823 st
Publiceringar: 2524 st
Medlemmar: 56 st
Forumkommentarer: 113 st
Tack!
Stort tack till Tomas på
http://www.seriecentrum.com
för hjälpen med att fullborda min samling inför detta projekt!
Seriecentrum

Vill även rikta ett mycket stort tack till Bror Hellman (Steamboat Willie) som hade vänligheten att kopiera mikrofilmer av de saknade DN-stripparna på Kungliga Biblioteket!