En kortfattad presentation av serien som kommenteras här
Uti vår hage av Krister Petersson - Falska pipor (KRI 356): Faló vädrar sina åsikter angående månggifte för Yvette. Varför ska staten bestämma hur många människor som får leva ihop av egen fri vilja?   Yvette menar på att det vore ju kanske ingen dum idé, då kunde hon dela säng med både Faló och Konrad. En tanke som Faló inte riktigt uppskattar.   Konrad som för övrigt ska på en dubbeldejt med två tvillingsystrar, samtidigt som Olaf och Sven-Gunnar "inventerar altartavlor i stiftets kyrkor" och Yvette ska åka till Borås och hälsa på en gammal skolkompis.

46%

44%

42%

26%

19%

11%

1%
Titel : Falska pipor
Kod : KRI 356
Antal rutor : 91 st
Snittbetyg : 4.7 av 5.0   (3 röster)
Faló vädrar sina åsikter angående månggifte för Yvette. Varför ska staten bestämma hur många människor som får leva ihop av egen fri vilja? Yvette menar på att det vore ju kanske ingen dum idé, då kunde hon dela säng med både Faló och Konrad. En tanke som Faló inte riktigt uppskattar. Konrad som för övrigt ska på en dubbeldejt med två tvillingsystrar, samtidigt som Olaf och Sven-Gunn....

Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2013-06-19 21:42:04
Detta är verkligen en riktig höjdare med ett slut som gör en mycket nyfiken på fortsättningen! Kommer vi att få veta? Tyvärr har vi ännu inte fått veta hur det gick efter KRI 340 då Faló hamnade i säng med en kvinna med "runda former" och blev påkommen av Yvette.
 
Det finns 1 kommentarer för just denna serien.

Sidväljare: [1]
Logga in
E-Mail:
Password:
Bli medlem!Glömt lösen?
Senaste från forumet
Hej Håkan. Roligt att du tog dig tid att skriva om detta ämne. Förstår hur du tänker o menar. Men jag känner ändå att Krister har passerat en gräns för mycket här, och kallblodigt mord utan ytterligare förklaringar har väl inte förekommit i tidningen förut? Jag kommer knappast att prenumerera eller köpa tidningen igen, har ju inte heller fått svar från redaktionen ännu. Men jag saknar tidningen! Får nöja mig med 91;an nu:/
 
Håkan Bergström, Åhus
2019-08-17 15:41:45
Hej Åsa! Personligen är detta inte något jag har problem med, varken själva mordet eller att Olaf går fri. Inte trots att det är en humorserie, utan just pga att det är en humorserie. Jag har däremot stora problem med att folk kommer undan alldeles för lättvindigt med mord och andra grova brott i verkliga livet, och jag gissar att det är just detta Krister anspelar på. Jag tycker tvärtom att det är uppfriskande att Krister vågar skämta om det mesta och det är nog varken första eller sista gången han blir kritiserad för att ha passerat en gräns. Vill bara förtydliga att denna sajten inte har något med varken Krister eller Egmont att göra så jag kan inte svara på avsikterna med avsnittet men jag själv tolkar iaf det som att Krister driver med samtiden där man verkar kunna gå fri ifrån vad som helst. Vissa avsnitt får ju ibland en mer eller mindre fristående fortsättning så vi får väl se om det händer något mer gällande denna händelse. Klart du ska fortsätta läsa Uti vår hage Åsa :)
 
Jag har skrivit till redaktionen, men inte fått ngt svar. Glad i hågen började jag läsa Uti vår hage nr 3/19. Sen blev det bara Va? va? va? Olaf mördar helt kallblodigt motorcyklisten. Trodde in i det längsta att det skulle sluta med att Falo drömt det hela, en mardröm, att det inte var "på riktigt". men nej, serien slutar så, dessutom kommer Olaf undan straff. Vad är detta? Uppskattar ni övriga läsare detta? Jag menar att K P har passerat en gräns som man inte ska passera i en humortidning, och det har inte skett något liknande i Uti vår hage,s historia mig veterligen. Skulle just förlänga prenumerationen med 6 nummer, men det gjorde jag inte. Det här är inte okey!
 
Finns i butik nu!
Uti vår hage Nr 6 / 2019

Finns i butik sedan 10/12!
Nästa nummer av tidningen
kommer den 4/2!
Årets julalbum 2019

Du har väl inte missat denna?

Uti vår hage - Spela mandolin med en åsna 1997-2002


Lite siffror
Serier: 473 st
Tidningar/Album: 419 st
Publiceringar: 1298 st
Medlemmar: 42 st
Forumkommentarer: 69 st
Tack!
Stort tack till Tomas på
http://www.seriecentrum.com
för hjälpen med att fullborda min samling inför detta projekt!
Seriecentrum

Vill även rikta ett mycket stort tack till Bror Hellman (Steamboat Willie) som hade vänligheten att kopiera mikrofilmer av de saknade DN-stripparna på Kungliga Biblioteket!