En kortfattad presentation av serien som kommenteras här
Uti vår hage av Krister Petersson - Ett härbärge för hemlösa (KRI 362): Efter att Fylle-Börje, Kalle Spånholk och Molly Hängbuk tomtat hos Lydén så övernattade de där då Faló lurat dem att de skulle få bo där som tack för tomteriet.  Torsten har inte hjärta att sparka ut dem då de trots allt räddade deras julafton. Torstens fru Lydia kommer på att Gunnar och Inga-Maj ville att de skulle följa med på mellandagskryssning till Helsingfors, och det skulle ju vara kul att följa med tycker de.   I en annan del av Mjölhagen möter Käringen Bolinder en stackars hemlös uteliggare som ej har någonstans att bo då kommunen fördröjt öppnandet av ett härbärge efter protester från grannarna.  Bolinder blir rasande och tar med sig kommunfullmäktiges ordförande Brydman på hembesök till de protesterande grannarna för att försöka reda ut ett och annat.

70%

60%

20%

17%

7%

7%

3%

3%
Titel : Ett härbärge för hemlösa (?)
Kod : KRI 362
Antal rutor : 30 st
Snittbetyg : 4.5 av 5.0   (2 röster)
Efter att Fylle-Börje, Kalle Spånholk och Molly Hängbuk tomtat hos Lydén så övernattade de där då Faló lurat dem att de skulle få bo där som tack för tomteriet. Torsten har inte hjärta att sparka ut dem då de trots allt räddade deras julafton. Torstens fru Lydia kommer på att Gunnar och Inga-Maj ville att de skulle följa med på mellandagskryssning till Helsingfors, och det skulle ju var....
Logga in
E-Mail:
Password:
Bli medlem!Glömt lösen?
Senaste från forumet
Kul att vi äntligen får se Fia Westerberg. Hon är ju lite legendarisk:-)
 
Håkan Bergström, Åhus
2020-06-09 07:04:43
Intressant med ny manusförfattare :) Blev först snopen när där inte var mer än en sida, men sen trillade polletten ner :)
 
Hej Håkan. Roligt att du tog dig tid att skriva om detta ämne. Förstår hur du tänker o menar. Men jag känner ändå att Krister har passerat en gräns för mycket här, och kallblodigt mord utan ytterligare förklaringar har väl inte förekommit i tidningen förut? Jag kommer knappast att prenumerera eller köpa tidningen igen, har ju inte heller fått svar från redaktionen ännu. Men jag saknar tidningen! Får nöja mig med 91;an nu:/
 
Finns i butik nu!
Uti vår hage Nr 3 / 2020

Finns i butik sedan 9/6!
Nästa nummer av tidningen
kommer den 4/8!
Du har väl inte missat denna?

Uti vår hage - Spela mandolin med en åsna 1997-2002


Lite siffror
Serier: 480 st
Tidningar/Album: 422 st
Publiceringar: 1312 st
Medlemmar: 45 st
Forumkommentarer: 71 st
Tack!
Stort tack till Tomas på
http://www.seriecentrum.com
för hjälpen med att fullborda min samling inför detta projekt!
Seriecentrum

Vill även rikta ett mycket stort tack till Bror Hellman (Steamboat Willie) som hade vänligheten att kopiera mikrofilmer av de saknade DN-stripparna på Kungliga Biblioteket!