En kortfattad presentation av serien som kommenteras här
Uti vår hage av Krister Petersson - En absurd tillvaro (PAN 3): Olaf sitter på en parkbänk och äter rädisor medan han läser klassikern "Sisyfos" av den franske författaren Albert Camus som menar att hela tillvaron är absurd. Faló kommer förbi och blir också sugen på rädisor och springer bort till torget för att köpa. Något som kanske är enklare sagt än gjort, i denna absurda tillvaron?

97%

37%
Titel : En absurd tillvaro (?)
Kod : PAN 3
Antal rutor : 35 st
Snittbetyg : 1.5 av 5.0   (2 röster)
Olaf sitter på en parkbänk och äter rädisor medan han läser klassikern "Sisyfos" av den franske författaren Albert Camus som menar att hela tillvaron är absurd. Faló kommer förbi och blir också sugen på rädisor och springer bort till torget för att köpa. Något som kanske är enklare sagt än gjort, i denna absurda tillvaron?

Skrivet av : Jonas
2015-06-18 12:45:32
Kan bara instämma i detta. Avsnitt 3 har ett stänk av Uti vår hage över sig, vilket helt saknats i de två första och saknas dessvärre även i det fjärde. Manuset till avsnitt 3 skulle jag kunna ge en tvåa i betyg, men totalt sett blir det ändå en etta. Det är fortfarande ljusår upp till riktiga Uti vår hage. Håller även med om att Faló är överdriven, både hur han tecknas och hur han beter sig. Gillar inte alls denna personlighetsförändring.
 

En viss förbättring
Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2015-06-17 12:48:05
Detta tredje avsnitt av Patrik Norrman är en klar förbättring måste jag säga. För första gången kändes det rent historiemässigt åtminstone till en viss del som Uti vår hage. Något jag dock inte gillar är att Faló alltid framställs så tramsig. Påminner mig till viss del om en mycket gammal och spjuveraktig Musse Pigg. Språket känns också lite för överdrivet. Men det börjar iaf ta sig! :)
 
Det finns 2 kommentarer för just denna serien.

Sidväljare: [1]
Logga in
E-Mail:
Password:
Bli medlem!Glömt lösen?
Senaste från forumet
Hej Håkan. Roligt att du tog dig tid att skriva om detta ämne. Förstår hur du tänker o menar. Men jag känner ändå att Krister har passerat en gräns för mycket här, och kallblodigt mord utan ytterligare förklaringar har väl inte förekommit i tidningen förut? Jag kommer knappast att prenumerera eller köpa tidningen igen, har ju inte heller fått svar från redaktionen ännu. Men jag saknar tidningen! Får nöja mig med 91;an nu:/
 
Håkan Bergström, Åhus
2019-08-17 15:41:45
Hej Åsa! Personligen är detta inte något jag har problem med, varken själva mordet eller att Olaf går fri. Inte trots att det är en humorserie, utan just pga att det är en humorserie. Jag har däremot stora problem med att folk kommer undan alldeles för lättvindigt med mord och andra grova brott i verkliga livet, och jag gissar att det är just detta Krister anspelar på. Jag tycker tvärtom att det är uppfriskande att Krister vågar skämta om det mesta och det är nog varken första eller sista gången han blir kritiserad för att ha passerat en gräns. Vill bara förtydliga att denna sajten inte har något med varken Krister eller Egmont att göra så jag kan inte svara på avsikterna med avsnittet men jag själv tolkar iaf det som att Krister driver med samtiden där man verkar kunna gå fri ifrån vad som helst. Vissa avsnitt får ju ibland en mer eller mindre fristående fortsättning så vi får väl se om det händer något mer gällande denna händelse. Klart du ska fortsätta läsa Uti vår hage Åsa :)
 
Jag har skrivit till redaktionen, men inte fått ngt svar. Glad i hågen började jag läsa Uti vår hage nr 3/19. Sen blev det bara Va? va? va? Olaf mördar helt kallblodigt motorcyklisten. Trodde in i det längsta att det skulle sluta med att Falo drömt det hela, en mardröm, att det inte var "på riktigt". men nej, serien slutar så, dessutom kommer Olaf undan straff. Vad är detta? Uppskattar ni övriga läsare detta? Jag menar att K P har passerat en gräns som man inte ska passera i en humortidning, och det har inte skett något liknande i Uti vår hage,s historia mig veterligen. Skulle just förlänga prenumerationen med 6 nummer, men det gjorde jag inte. Det här är inte okey!
 
Finns i butik nu!
Uti vår hage Nr 6 / 2019

Finns i butik sedan 10/12!
Nästa nummer av tidningen
kommer den 4/2!
Årets julalbum 2019

Du har väl inte missat denna?

Uti vår hage - Spela mandolin med en åsna 1997-2002


Lite siffror
Serier: 473 st
Tidningar/Album: 419 st
Publiceringar: 1298 st
Medlemmar: 42 st
Forumkommentarer: 69 st
Tack!
Stort tack till Tomas på
http://www.seriecentrum.com
för hjälpen med att fullborda min samling inför detta projekt!
Seriecentrum

Vill även rikta ett mycket stort tack till Bror Hellman (Steamboat Willie) som hade vänligheten att kopiera mikrofilmer av de saknade DN-stripparna på Kungliga Biblioteket!