En kortfattad presentation av serien som kommenteras här
Uti vår hage av Krister Petersson - Krutgubbar (KP 65): 87:an frågar ett par gubbar vad de ska med en grävmaskin till. De ska riva gamla kruthuset, men först ska de äta ärtsoppa så de får kraft.  87:an har alltid önskat att få prova köra en grävmaskin och nycklarna sitter i så han beslutar att han ska hjälpa dem på traven och riva hela rasket själv!  Sagt och gjort, men när gubbarna kommer tillbaka så blir de allt annat än glada; de skojade nämligen bara... Då de känner att de själva kommer att hamna i knipa eftersom de lurades så kommer de på den briljanta idén att forsla bort resterna för vem skulle sakna ett gammalt kruthus?

65%

52%

26%
Titel : Krutgubbar
Kod : KP 65
Antal rutor : 31 st
Snittbetyg : 3.0 av 5.0   (1 röst)
87:an frågar ett par gubbar vad de ska med en grävmaskin till. De ska riva gamla kruthuset, men först ska de äta ärtsoppa så de får kraft. 87:an har alltid önskat att få prova köra en grävmaskin och nycklarna sitter i så han beslutar att han ska hjälpa dem på traven och riva hela rasket själv! Sagt och gjort, men när gubbarna kommer tillbaka så blir de allt annat än glada; de skojade n....
Logga in
E-Mail:
Password:
Bli medlem!Glömt lösen?
Senaste från forumet
Kul idé Håkan (och grattis på namnsdagen!), håller med om att den föreslagna vändningen hade varit kul! Slutklämmen är som du skriver lite väl förutsägbar den här gången.
 
Håkan Bergström, Åhus
2022-06-12 17:55:54
Spoileralert! Jag gillar när det blir lite bisarrt. Detta känns på många sätt som ett avsnitt Krister skulle kunna ha gjort, men Krister gillade även att luras lite så något som åtminstone jag tycker skulle kännas ännu lite mer Krister är om man i slutet fick se att påsen med köttet var hel istället för att katten levde. Åtminstone jag tänkte ju direkt att det var köttet Faló körde över med gräsklipparen och inte katten, så en twist hade absolut varit att få se påsen intakt istället. Men ett bra avsnitt var det oavsett! :)
 
Finns i butik nu!
Uti vår hage Nr 3 / 2022

Finns i butik sedan 7/6!
Nästa nummer av tidningen
kommer den 2/8!
Siffernörderi
Serier: 966 st
Sidor: 3656 st
Rutor: 25342 st
Tidningar/Album: 823 st
Publiceringar: 2524 st
Medlemmar: 56 st
Forumkommentarer: 113 st
Tack!
Stort tack till Tomas på
http://www.seriecentrum.com
för hjälpen med att fullborda min samling inför detta projekt!
Seriecentrum

Vill även rikta ett mycket stort tack till Bror Hellman (Steamboat Willie) som hade vänligheten att kopiera mikrofilmer av de saknade DN-stripparna på Kungliga Biblioteket!