En kortfattad presentation av serien som kommenteras här
Uti vår hage av Krister Petersson - Sjönöd (KRI 114/JR 128): Majoren är ledig och på strålande humör i sommarvärmen. En ung kille dyker upp med en optimistjolle och majoren hyr den i en halvtimme av honom. Det enda han har med sig är en ask punschpraliner och en kamera. Majoren råkar dock somna i jollen och tiden går. Killen blir orolig att han blivit lurad på jollen och precis då dyker 91:an och 87:an upp med Elvira och Jenny. 91:an och Elvira beslutar sig för att försöka rädda majoren för de vet ju inte om han är i fara. 87:an och Jenny skiter i det.  Under tiden råkar majoren flyta in på militärt skyddsområde där fotoförbud råder och båtpolisen kommer. Majoren kan dock inte bevisa sin identitet då han glömt sin plånbok i sin väska som han lämnade hos killen för att hålla igen på vikten...

54%

37%

35%

28%

25%
Titel : Sjönöd
Kod : KRI 114/JR 128
Antal rutor : 68 st
Snittbetyg : 3.0 av 5.0   (1 röst)
Majoren är ledig och på strålande humör i sommarvärmen. En ung kille dyker upp med en optimistjolle och majoren hyr den i en halvtimme av honom. Det enda han har med sig är en ask punschpraliner och en kamera. Majoren råkar dock somna i jollen och tiden går. Killen blir orolig att han blivit lurad på jollen och precis då dyker 91:an och 87:an upp med Elvira och Jenny. 91:an och Elvira be....
Logga in
E-Mail:
Password:
Bli medlem!Glömt lösen?
Senaste från forumet
Håller med, hatten av! Hoppas vi får se Lozells serier lite oftare nästa år.
 
Detta avsnitt är nog så nära Krister Peterssons stil man bara kan komma, både vad gäller själva berättelsen och tecknarstilen. Jag lyfter på hatten för ett fantastiskt väl utfört arbete av Gert Lozell!
 
Finns i butik nu!
Uti vår hage Nr 6 / 2022

Finns i butik sedan 6/12!
Nästa nummer av tidningen
kommer den 31/1!
Årets julalbum 2022

Du har väl inte missat denna?

Uti vår hage - Samlade relationsteorierJag hade den stora äran att få vara med och välja ut serier på temat kärlek och relationer till detta album. Känns fantastiskt kul att ha fått vara med på ett hörn för en Uti vår hage-nörd :)
Siffernörderi
Serier: 970 st
Sidor: 3690 st
Rutor: 25558 st
Tidningar/Album: 828 st
Publiceringar: 2572 st
Medlemmar: 59 st
Forumkommentarer: 119 st
Tack!
Stort tack till Tomas på
http://www.seriecentrum.com
för hjälpen med att fullborda min samling inför detta projekt!
Seriecentrum

Vill även rikta ett mycket stort tack till Bror Hellman (Steamboat Willie) som hade vänligheten att kopiera mikrofilmer av de saknade DN-stripparna på Kungliga Biblioteket!