Klistrad
Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2011-12-02 22:28:52
De allra flesta serier har varit märkta med en kod men där är några som inte har varit märkta. Då de allra flesta serier publicerats i någorlunda ordning så har jag i de fall jag tyckt mig kunna gissa koden valt att ange detta med (?) som tillägg. De allra flesta är säkert rätt men med största säkerhet finns där någon felaktighet framförallt när det saknats kod för flera serier i tät följd. När det gäller de allra tidigaste serierna så har det helt enkelt varit för svårt att gissa så de har jag låtit vara omärkta. Min förhoppning är att Krister eller någon annan kan bringa klarhet i detta.

Vad gäller titeln så har jag många gånger fått hitta på någon mer eller mindre beskrivande titel. Kommer någon på bättre titlar så hör gärna av er :)

Vissa serier har gjorts i nya versioner och jag har i de fallen valt att lägga ut serien eller strippen i alla versioner. Därför finns det t.ex två st KRI 90 och tre st K 14.
 

Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2013-11-29 21:33:58 och uppdaterades 2013-11-29 21:35:05
Hej Roger! Kul att du hittade hit! Du har varit med i matchen länge om du följt UVH ända sedan Svenska Serier :) Själv var jag bara 5 år då och hade inte ens börjat prenumerera på Kalle Anka ;) Jag upptäckte UVH i början av 90-talet så det är snart 25 år sedan. Vad gäller bilderna ifrån albumen så hade jag faktiskt tankar på att inkludera dem men det blev av olika anledningar aldrig av. De enda av dessa bilder jag tagit med är de som varit varianter av befintliga serier. Men det är inte omöjligt att jag någon gång lägger upp bilderna som utökad info för varje tidning. Som jag skrivit på startsidan så ligger sajten lite på is vad gäller utvecklingen eftersom jag känner att jag måste ta steget vidare ifrån klassisk ASP till det betydligt modernare ASP.NET MVC och ju mer jag bygger ut sajten desto mer får jag att göra om i ett senare skede. Jag kommer nog därför bara att göra det absolut nödvändigaste, t.ex fixa så att nya inlägg i forumet märks tydligt samt att man får en notis när något svarat. Men sajten kommer iaf att hållas uppdaterad efterhand som nya serier tillkommer :) Ha det fint!
 

Imponerad , ny medlem.
Skrivet av : Roger Fredriksson, Åstorp
2013-11-29 17:03:31
Hej! Hittade hit via Wikipedia och blev genast medlem. Underbar sajt! Har följt UVH sedan "Svenska Serier", och blev riktigt glad över ditt gedigna register och användar- vänliga sajt. Ett förslag ; eftersom du har scannat alla omslag , skulle du kanske vilja ha en "flik" där du har scannat in de bilder som alltid finns innanför omslagen och på baksidan av alla album? Där finns många pärlor som inte finns nån annanstans. Ha det bra!
 

Bugg med sökfunktionen upptäckt och fixad
Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2013-04-20 20:48:35
Häromdagen upptäckte jag en märklig bugg som gjorde att det saknades en del serier när man t.ex sökte efter en viss figur. Det visade sig ha att göra med serier som blivit betygsatta av fler än en person. Buggen är nu åtgärdad.
 

Skrivet av : Erik
2013-03-03 13:46:13
Ja, jag håller med om det där med Facebook. Betygsättningssystemet tycker jag är riktigt bra! Som forumet är nu, så fattar jag det som att jag måste klicka mig in i samtliga forumdelar för att hitta nya inlägg. Tittar du på forumet på Serieforum.se (phpbb) så får man en direkt bild av var och när de senaste inläggen skrivits. Det hade underlättat väldigt mycket.
 

Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2013-03-03 10:23:49
Du har säkert alldeles rätt gällande Facebook och Twitter. Jag övervägde att använda FB för kommentarsfunktion men jag gillar inte tanken på att man ska behöva ha ett FB-konto. Jag kände också att jag kan skräddarsy det bättre om jag gör det själv från grunden samt att jag då även kunde låta medlemmar betygsätta serier. Forumet är dock en liten bonusgrej så jag har inte lagt så mycket kraft på den ännu, jag tänkte att jag väntar och ser hur det går. Kom gärna med förslag på vad du tycker kan bli bättre! Det är bara kul när folk engagerar sig! :)
 

Skrivet av : Erik
2013-03-02 23:41:14
Jag kan bara önska lycka till! 91:an-forumet höll igång otroligt bra 2005-2008. Sedan dalade det kraftigt. Forumens guldålder verkade dö ut när Facebook och Twitter blev standard. Jag vet inte riktigt om det lockar längre, men jag är av samma åsikt som dig, det vore kul att diskutera! Och du har nog helt rätt i att det inte skulle skada med en annan typ av forum. Känns lite rörigt.
 

Tack!
Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2013-03-02 22:21:13
Hej Erik! Jag bugar och bockar för de vänliga orden! :) Kul att du hittat hit! Forumet har tyvärr varit mer eller mindre dött men jag hoppas det vänder under året för det är alltid kul att diskutera Uti vår hage med likasinnade. Jag behöver dock göra vissa förändringar på forumdelen för den har sina brister om man jämför med riktiga forum, t.ex att man inte får någon notis när någon svarar på ens inlägg.
 

Mycket imponerad!
Skrivet av : Erik
2013-03-02 21:54:19 och uppdaterades 2013-03-02 21:54:48
Hej Håkan! Jag råkade av ren tillfällighet hitta din tråd på serieforum.se för någon vecka sedan och hittade hit. Jag känner att jag som "bransch-folk" måste framföra mitt beröm! Jag är mycket imponerad över det arbetet du lagt ner på att indexera hela Uti Vår Hage-skatten! Väldigt användarvänlig sida! Jag har själv, efter några års uppehåll, återupptagit UVH-prenumerationen och lovar att återkomma! /Erik (styr 91an.net sedan 2005)
 

Ännu ej indexerade serier
Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2011-11-04 01:41:29 och uppdaterades för 6:e gången 2012-09-26 20:26:58
Jag vågar nog påstå att indexeringen är komplett vad gäller tidningarna Svenska Serier, 91:an, Uti vår hage samt alla former av album av Uti vår hage. Jag är dock inte helt säker på att Uti vår hage aldrig har publicerats som gästserie i 91:an efter nr 15/2002 då Uti vår hage fick en egen tidning. Mig veterligen har Uti vår hage heller aldrig publicerats i Svenska Serier utöver de 2 nummer jag indexerat.

Vad jag däremot vet är att indexeringen av tidningen FF med Bert saknar några nummer med Uti vår hage. Jag har gått igenom nästan 80% av alla nummer och där är än så länge bara fyra nummer med Uti vår hage men det lär finnas åtminstone 4 till bland de sista 18 nummer som jag ännu inte lagt vantarna på. Jag vill betona att I-N-G-E-N serie indexeras förrän jag konstaterat med egna ögon att det stämmer, detta gäller oavsett vad som står på omslag till 91:an eller informationen om nästa nummer då det många gånger varit felaktigt.

Uti vår hage har också publicerats som strippar i Dagens Nyheter 1-16 Februari 1988. Dessa tidningar har jag ej lyckats få tag på men de strippar jag fått veta varit med är indexerade, dock ej vilket datum utan alla stripparna räknas som publicerade i samma DN.
 
Det finns 10 kommentarer totalt i detta forum.

Sidväljare: [1]
Logga in
E-Mail:
Password:
Bli medlem!Glömt lösen?
Senaste från forumet
Hej Håkan. Roligt att du tog dig tid att skriva om detta ämne. Förstår hur du tänker o menar. Men jag känner ändå att Krister har passerat en gräns för mycket här, och kallblodigt mord utan ytterligare förklaringar har väl inte förekommit i tidningen förut? Jag kommer knappast att prenumerera eller köpa tidningen igen, har ju inte heller fått svar från redaktionen ännu. Men jag saknar tidningen! Får nöja mig med 91;an nu:/
 
Håkan Bergström, Åhus
2019-08-17 15:41:45
Hej Åsa! Personligen är detta inte något jag har problem med, varken själva mordet eller att Olaf går fri. Inte trots att det är en humorserie, utan just pga att det är en humorserie. Jag har däremot stora problem med att folk kommer undan alldeles för lättvindigt med mord och andra grova brott i verkliga livet, och jag gissar att det är just detta Krister anspelar på. Jag tycker tvärtom att det är uppfriskande att Krister vågar skämta om det mesta och det är nog varken första eller sista gången han blir kritiserad för att ha passerat en gräns. Vill bara förtydliga att denna sajten inte har något med varken Krister eller Egmont att göra så jag kan inte svara på avsikterna med avsnittet men jag själv tolkar iaf det som att Krister driver med samtiden där man verkar kunna gå fri ifrån vad som helst. Vissa avsnitt får ju ibland en mer eller mindre fristående fortsättning så vi får väl se om det händer något mer gällande denna händelse. Klart du ska fortsätta läsa Uti vår hage Åsa :)
 
Jag har skrivit till redaktionen, men inte fått ngt svar. Glad i hågen började jag läsa Uti vår hage nr 3/19. Sen blev det bara Va? va? va? Olaf mördar helt kallblodigt motorcyklisten. Trodde in i det längsta att det skulle sluta med att Falo drömt det hela, en mardröm, att det inte var "på riktigt". men nej, serien slutar så, dessutom kommer Olaf undan straff. Vad är detta? Uppskattar ni övriga läsare detta? Jag menar att K P har passerat en gräns som man inte ska passera i en humortidning, och det har inte skett något liknande i Uti vår hage,s historia mig veterligen. Skulle just förlänga prenumerationen med 6 nummer, men det gjorde jag inte. Det här är inte okey!
 
Finns i butik nu!
Uti vår hage Nr 6 / 2019

Finns i butik sedan 10/12!
Nästa nummer av tidningen
kommer den 4/2!
Årets julalbum 2019

Du har väl inte missat denna?

Uti vår hage - Spela mandolin med en åsna 1997-2002


Lite siffror
Serier: 473 st
Tidningar/Album: 419 st
Publiceringar: 1298 st
Medlemmar: 42 st
Forumkommentarer: 69 st
Tack!
Stort tack till Tomas på
http://www.seriecentrum.com
för hjälpen med att fullborda min samling inför detta projekt!
Seriecentrum

Vill även rikta ett mycket stort tack till Bror Hellman (Steamboat Willie) som hade vänligheten att kopiera mikrofilmer av de saknade DN-stripparna på Kungliga Biblioteket!