Klistrad
Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2011-12-02 22:28:52
De allra flesta serier har varit märkta med en kod men där är några som inte har varit märkta. Då de allra flesta serier publicerats i någorlunda ordning så har jag i de fall jag tyckt mig kunna gissa koden valt att ange detta med (?) som tillägg. De allra flesta är säkert rätt men med största säkerhet finns där någon felaktighet framförallt när det saknats kod för flera serier i tät följd. När det gäller de allra tidigaste serierna så har det helt enkelt varit för svårt att gissa så de har jag låtit vara omärkta. Min förhoppning är att Krister eller någon annan kan bringa klarhet i detta.

Vad gäller titeln så har jag många gånger fått hitta på någon mer eller mindre beskrivande titel. Kommer någon på bättre titlar så hör gärna av er :)

Vissa serier har gjorts i nya versioner och jag har i de fallen valt att lägga ut serien eller strippen i alla versioner. Därför finns det t.ex två st KRI 90 och tre st K 14.
 

Ja, Jimmy har gjort många bra saker på annat håll så vi får hoppas på det! JW-06 var dessvärre ingen höjdare, jag kände inte alls igen karaktärerna. Såg att KRI-192 publicerades så sent som nr 2/2021, lite klantigt av redaktionen kan man tycka.
 

Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2023-02-07 12:54:01
Erik> Ja det var förstås helt oavsiktligt och känns antagligen ganska snöpligt för Jimmy som annars fick till ett avsnitt med bra UVH-känsla. Så det kan nog bli bra i fortsättningen 🙂
 

Serien är riktigt kul, men som du skriver, det här har vi läst förut. Måste vara en oavsiktlig kopia.
 

Håller med, hatten av! Hoppas vi får se Lozells serier lite oftare nästa år.
 

Lyfter på hatten!
Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2022-12-04 14:01:16
Detta avsnitt är nog så nära Krister Peterssons stil man bara kan komma, både vad gäller själva berättelsen och tecknarstilen. Jag lyfter på hatten för ett fantastiskt väl utfört arbete av Gert Lozell!
 

Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2022-10-26 17:40:54
Erik> Ah då förstår jag! Har inte sett något webhotell med stöd för klassisk ASP och SQL-server i de lägre prisklasserna men då vet jag att det finns om det behövs, tack för tipset! Dock tror jag att jag kanske ändå borde göra om sajten för klassisk ASP har ju typ 25 år på nacken nu så det går väl snart i graven helt. Jag har iaf bestämt mig för att ge NodeJS ett försök. Hoppas och tror att det kommer att hålla många år framöver.
 

Webbhotell
Skrivet av : Erik
2022-10-25 18:19:35
Jag tänkte mest att du kunde flytta över nuvarande sida i ASP till Simply om deras priser är okej för dig. Jag har ju kört Wordpress i snart tio år och gällande programmering i php var det ännu längre sedan på ganska grundläggande nivå, så tyvärr har jag inga tips om det. Men kan rekommendera https://www.nunames.se/kontopaket/ (fd Manufrog) som webbhotell om du kör php. Väldigt bra priser och supporten är fantastiskt bra.
 

Olika alternativ
Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2022-10-24 09:26:48
Erik> Jag funderar just nu över olika alternativ men oavsett om jag väljer PHP, Node.js eller Python/Django så krävs det rejält mycket tid. Det är dessutom en djungel av olika frameworks att försöka sätta sig in i och välja bland. Har du något att rekommendera gällande PHP? Node.js är annars det som lockar mest då jag även har nytta av det inom andra områden än hemsidor. Vad gäller webhotell så har jag även en enklare sida hos Inleed.se och jag har varit nöjd med dem så de är nog mitt förstaval. Websupport.se går iaf bort. Ska de "tvinga" mig att göra om hela sajten så byter jag av ren princip.
 

Webbhotell
Skrivet av : Erik
2022-10-22 19:39:03
Jag läste att det blev en ordentlig prischock från nuvarande webbhotell och att sidans existens står på spel - det får ju bara inte ske! Eftersom jag kört php senaste 15 åren har jag inga personliga referenser att lämna från något alternativt webbhotell, men fick rådet att tipsa om https://www.simply.com/se/hosting/ De verkar ha utmärkta omdömen på Trustpilot också. Kanske kan vara ett alternativ att flytta dit?
 

Kul idé Håkan (och grattis på namnsdagen!), håller med om att den föreslagna vändningen hade varit kul! Slutklämmen är som du skriver lite väl förutsägbar den här gången.
 

Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2022-06-12 17:55:54
Spoileralert! Jag gillar när det blir lite bisarrt. Detta känns på många sätt som ett avsnitt Krister skulle kunna ha gjort, men Krister gillade även att luras lite så något som åtminstone jag tycker skulle kännas ännu lite mer Krister är om man i slutet fick se att påsen med köttet var hel istället för att katten levde. Åtminstone jag tänkte ju direkt att det var köttet Faló körde över med gräsklipparen och inte katten, så en twist hade absolut varit att få se påsen intakt istället. Men ett bra avsnitt var det oavsett! :)
 

Mästerverk
Skrivet av : Erik
2022-04-29 22:14:16
Ett av Kristers många mästerverk. Fantastisk serie. På framsidan av nr 2 2004 står det ”Högkvalitativ och äggande”. Tänkte att det kanske är den officiella titeln på serien?
 

Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2022-04-05 06:40:38
Jag håller med dig till 100% Erik! Detta var bättre än jag vågat hoppas på :)
 

Bäst hittills av arvtagarna! Riktigt kul manus. Här har Gert fångat ”UVH-känslan” samtidigt som man känner igen Gerts egna humor som vi tidigare sett i ZWONK! och 91:an. Väldigt bra tecknat också, men det är vi ju redan vana vid.
 

Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2022-02-28 14:04:27
Tack för tydliggörandet Gert! Jag borde ha reagerat direkt att det inte riktigt var din tecknarstil :)
 

Skrivet av : Gert L
2022-02-28 13:52:05
Vill bara säga att jag inte tecknat det här avsnittet. Det har däremot Patrik Norrman. Tryckfelsnisse har tydligen fubblat till det med namnen på upphovspersonerna.
 

Skrivet av : Håkan Bergström, Åhus (Webmaster)
2022-02-22 20:10:39
Japp, jag håller absolut med. Det var två mycket svaga avsnitt i detta numret tyvärr.
 

Skrivet av : Erik
2022-02-22 19:18:46 och uppdaterades 2022-03-03 21:24:33
Oroväckande att ett sånt här svagt manus går till publicering, det saknas ju både logik och finess. Teckningarna är dock mycket bra.
 

Skrivet av : Fredrik1972
2022-02-21 00:11:47
Hej! för några år sen kom en uppgift från en bokförlag att "Vi å pappa" skulle komma som komplett samlingens bok? Men precis när det skulle komma till tryck så stoppade man produktionen av okänd orsak, är det något av er som vet om det? Och nu när KP har gått i pension, så borde man ju kunna göra en UVH samlade verk också! :-)
 
Det finns 122 kommentarer totalt i alla forum.

Sidväljare: [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7]
Logga in
E-Mail:
Password:
Bli medlem!Glömt lösen?
Senaste från forumet
Inga färska kommentarer
Finns i butik nu!
Uti vår hage Nr 1 / 2023

Finns i butik sedan 31/1!
Nästa nummer av tidningen
kommer den 4/4!
Du har väl inte missat denna?

Uti vår hage - Samlade relationsteorierJag hade den stora äran att få vara med och välja ut serier på temat kärlek och relationer till detta album. Känns fantastiskt kul att ha fått vara med på ett hörn för en Uti vår hage-nörd :)
Siffernörderi
Serier: 972 st
Sidor: 3700 st
Rutor: 25619 st
Tidningar/Album: 829 st
Publiceringar: 2576 st
Medlemmar: 63 st
Forumkommentarer: 122 st
Tack!
Stort tack till Tomas på
http://www.seriecentrum.com
för hjälpen med att fullborda min samling inför detta projekt!
Seriecentrum

Vill även rikta ett mycket stort tack till Bror Hellman (Steamboat Willie) som hade vänligheten att kopiera mikrofilmer av de saknade DN-stripparna på Kungliga Biblioteket!